Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Δ.Σ Τριφυλίας: Διαφωνία για το έκτακτο, αιχμές για τη λειτουργία του Δήμου


Διαφωνία για το έκτακτο των θεμάτων της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και αιχμές για τη λειτουργία του Δήμου, εκφράστηκαν από την αντιπολίτευση.
Στο πρώτο θέμα, που ήταν «Έγκριση διενέργειας έκτακτης συνεδρίασης τη 12η/9/2024», ο Παναγιώτης Τσαφαράς αναρωτήθηκε από πού και πώς προέκυψε το έκτακτο, αφού τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν το δικαιολογούν, επισημαίνοντας πως έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη ότι σε έκτακτες περιπτώσεις μπορούν να γίνονται συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη ή και μεικτό τρόπο (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) και όχι μόνο δια ζώσης και μάλιστα στις 12 το μεσημέρι, που είναι εργάσιμη ώρα.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος, είπε ότι γίνεται λόγω της ΠΕ3 Κυπαρισσίας, όπου εκτελείται το έργο αστικής αναβάθμισης, το οποίο τελειώνει στις 25 Σεπτεμβρίου. Όπως ανέφερε, τους έχουν υποσχεθεί 500.000 ευρώ συμπληρωματική χρηματοδότηση για το έργο, αλλά όχι τώρα, και αναγκαστικά πρέπει να κάνουν τροποποίηση προϋπολογισμού και να βάλουν λεφτά στον κωδικό, για να είναι ανοιχτός και να πάρει παράταση. Άρα, του ανταπάντησε ο κ. Τσαφαράς, «δεν υπάρχει τώρα εύρυθμη λειτουργία στο Δήμο, γιατί αυτά έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα και έγκαιρα».
Με το έκτακτο της συνεδρίασης διαφώνησε και η Κατερίνα Τσιγκάνου: «Αυτή η δουλειά, παίρνουμε από εδώ, παίρνουμε από εκεί και κάνουμε τροποποιήσεις, δε δείχνει συγκροτημένη λειτουργία του Δήμου». Σχετικά με το δεύτερο θέμα, που ήταν η τροποποίηση του προϋπολογισμού, η κα Τσιγκάνου διαφώνησε.
Τρίτο θέμα ήταν η «Λειτουργία Εμποροπανήγυρης Γαργαλιάνων έτους 2024-Ορισμός πενταμελούς επιτροπής ελέγχου».
Στο θέμα αυτό ο κ. Τσαφαράς είπε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων αποφάσισε και εισηγήθηκε να μην υπάρξει μίσθωση των θέσεων, αλλά να γίνει δωρεάν παραχώρηση. Τόνισε δε, ότι πολλές φορές στο Σώμα έχει λεχθεί ότι πρέπει να αποδέχονται τις αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, ρωτώντας: «Γιατί δεν αποδεχθήκατε μία από τις προτάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων για να μην υπάρχει μίσθωση των θέσεων;».
Επίσης, ρώτησε: «Ποιο είναι το οικονομικό όφελος του Δήμου;» με τον εντεταλμένο σύμβουλο Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Γιώργο Πρεβαζάνο, να απαντά: «1.500 ευρώ» και τον κ. Τσαφαρά να επιμένει: «Προτείνω να πάμε με την εισήγηση του Τοπικού Συμβουλίου», δηλαδή με δωρεάν παραχώρηση θέσεων. Άποψη με την οποία συμφώνησε και η κα Τσιγγάνου, αλλά με την πλειοψηφία της παράταξης δημάρχου εγκρίθηκε η απόφαση της Δ.Ε. για καθορισμό τιμής παραχώρησης θέσεων.
Στο τέταρτο θέμα για εγγραφές και επανεγγραφές νηπίων σχολικού έτους 2024-2025 ο αντιδήμαρχος Νίκος Φρούσος ενημέρωσε ότι στον Παιδικό Κυπαρισσίας έγιναν 37 εγγραφές και 19 επανεγγραφές, στον Παιδικό Γαργαλιάνων 22 εγγραφές και 13 επανεγγραφές, στον Παιδικό Φιλιατρών 23 εγγραφές και 16 επανεγγραφές και στον Παιδικό Κοπανακίου 6 εγγραφές και 2 επανεγγραφές.
Διαφωνίες σημειώθηκαν στο θέμα «Παράταση παραχώρησης χρήσης του με αριθ. ΚΗΗ.3816 Πυροσβεστικού Οχήματος του Δήμου Τριφυλίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας)».
Ο κ. Τσαφαράς ρώτησε εδώ και πόσα χρόνια το παραχωρούν και εάν ο Δήμος διαθέτει δικό του τέτοιο όχημα εξοπλισμένο και λειτουργικό.
Ο αντιδήμαρχος κ. Βλάχος είπε ότι έχουν μελέτη 30.000 ευρώ για εξοπλισμό με αντλίες κ.τ.λ. των τριών οχημάτων που διαθέτει ο Δήμος.
Τελικά, έπειτα από έντονη συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση.
Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα