Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Κυριάρχησαν αγροτική οδοποιία παιδεία και παζάρι Κοπανακίου

Με αρκετές απουσίες και μόλις πέντε ερωτήματα πραγματοποιήθηκε η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το βράδυ της Παρασκευής.
Αγροτική οδοποιία, παιδεία, παζάρι Κοπανακίου και γήπεδο Κυπαρισσίας, αφορούσαν τα ερωτήματα που κατέθεσαν 3 δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων που κληρώθηκαν να υποβάλλουν ερωτήματα.
Το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας έθεσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κατερίνα Τσιγκάνου τονίζοντας πως σε λίγο καιρό ξεκινά η ελαιοκομική περίοδος και η κατάσταση είναι άσχημη. Εχετε καταγράψει τα προβλήματα, τι σχεδιασμό και πρόγραμμα έχετε, ρώτησε τη Δημοτική Αρχή. Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος τόνισε πως ο Δήμος έχει 3 γκρέιτερ τα οποία εργάζονται ένα στους Γαργαλιάνους, ένα στα Φιλιατρά και ένα στον Αετό, ενώ προστέθηκε ένα ακόμη από εργολαβία στη Τριπύλα. Κάθε ενότητα έχει ένα γκρέιτερ αλλά τα χιλιόμετρα είναι πάρα πολλά, είμαστε είπε σε καλή κατάσταση σε σχέση και με άλλους Δήμους, σημειώνοντας ότι αντιμετωπίζουν και προβλήματα με τους αγρότες που δεν κόβουν ούτε μια κλάρα από τις ελιές. Θα προσπαθήσουμε είπε μέχρι την ελαιοσυγκομιδή να περάσουμε όλες τις ενότητες και όλα τα χωριά.
Ερωτήματα για το παζάρι του Κοπανακίου έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Περικλής Κανελλόπουλος, σχετικά με τη σύσταση επιτροπής ελέγχου του παζαριού όπου ζήτησε να συμμετέχει και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, την καλύτερη οργάνωση του παζαριού και αστυνόμευση, όπως και τι γίνεται με τη ζωοαγορά.
Απαντώντας η αντιδήμαρχος Μαρία Παναγοπούλου επισήμανε ότι υπάρχει τριμελής επιτροπή έχει συσταθεί από το Τμήμα Εμπορίου, ανέφερε ότι μετά τον covid υπήρξε ανοχή, αλλά τώρα έχουν αρχίσει πάλι να εφαρμόζουν τις θέσεις, τόνισε ότι με τους ρομά που στήνουν ανεξέλεγκτα είναι θέμα της αστυνομίας. Ενώ για τη ζωοαγορά είπε ότι είναι ζήτημα της Περιφέρειας να υπάρχει κτηνίατρος. Τέλος ανέφερε ότι οι τιμές στο παζάρι έχουν μείνει οι ίδιες.
Σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις σχολικές μονάδες στη ΔΚ Γαργαλιάνων αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Αγγελόπουλος τονίζοντας ότι ξεκινά η σχολική χρονιά και δεν έχει γίνει καμία συνάντηση για τα προβλήματα που υπάρχουν. Σημειώνοντας πως στο 1ο Δημοτικό με γήπεδο έχει σοβαρά προβλήματα είπε και τραυματίζονται τα παιδιά, στο 2ο Δημοτικό που βρίσκεται δίπλα από δύο στροφές του οδικού δικτύου πρέπει να μπει προστατευτικό για να μην καταλήξει κάποιο αυτοκίνητο στο προαύλιο. Όπως και για το γυμνάσιο - λύκειο που εκεί θα γίνουν εργασίες από τις κτιριακές υποδομές. Τέλος θέλησε να αναφερθεί και στο μεγάλο όπως είπε ζήτημα με τη φιλαρμονική Γαργαλιάνων που διαλύθηκε, ωστόσο ο πρόεδρος του σώματος κ. Αυρηλιώνης τον διέκοψε λέγοντας πως μπορεί να θέσει ερώτημα μόνο για ένα ζήτημα και πως αυτό θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.
Μάλιστα απαντώντας ο κ. Μπάμπης Αυρηλιώνης για τα ζητήματα των σχολείων τόνισε πως έχει γίνει καταγραφεί των προβλημάτων από την Τεχνική Υπηρεσία η οποία και θα κάνει μελέτη.
Από του προέδρους των ΔΚ, ο Αθανάσιος Κυριαζής έθεσε το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας στο χωριό του με το κ. Βλάχο να απαντά πως μετά τον Αετό το γκρέιτερ θα πάει στη ΔΕ Αυλώνας.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Η πρόεδρος της ΔΚ Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά για το γήπεδο Κυπαρισσίας, ρώτησε τι ενέργειες γίνονται για να βελτιωθεί. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αθανασόπουλος, τόνισε πως βελτιώθηκαν τα αποδυτήρια, καθαρίστηκε ο περιβάλλοντας χώρος, αλλάχτηκε ο φωτισμός με λεντ και θα γίνουν παρεμβάσεις στον αγωνιστικό χώρο. Θα ξεκινήσουμε, είπε, μελέτη για αλλαγή του αγωνιστικού χώρου και βελτίωση των κερκίδων, στη βάση της αρχικής μελέτης που υπάρχει για τη δημιουργία σταδίου, σε αυτή είπε θα στηριχτούμε. Να σημειώσουμε ότι πάνω σε αυτό το ζήτημα θέλησε να παρέμβει και ο τοπικός σύμβουλος Κυπαρισσίας Κώστας Αντωνόπουλος μετά την πρόεδρο αλλά δεν του επιτράπηκε.   Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα