Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Μετά το... debate νέες φουρτούνες στο δρόμο για τις εσωκομματικές εκλογές – Οι διαφωνίες των υποψηφίων


Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η τηλεμαχία στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πλέον στην επιφάνεια έρχεται ένα ακόμη ζήτημα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου με επιστολή που κατέθεσε ο εκπρόσωπος της στην ΕΔΕΚΑΠ, ζήτησε να ανοίξουν περισσότερα εκλογικά τμήματα κατά τη διάρκεια των εκλογών, θεωρώντας ότι υπάρχει σχέδιο -ειδικά στην Αττική- ώστε να «εμποδιστεί» η μαζική συμμετοχή.
«Αυτές οι αποφάσεις αποδεδειγμένα, στοχεύουν να παρακωλύσει και εμποδίσει την αθρόα συμμετοχή των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας, ιδίως σε περιοχές, που κατά την κρίση τους, ο υποψήφιος της αρεσκείας τους δεν παρουσιάζεται ιδιαίτερα ισχυρός, ώστε το κίνημα να παραμείνει ένα κλειστό και ευκόλως ελεγχόμενο κόμμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας, όπου σε σύνολο 14 δήμων προτάθηκε μείωση καλπών – εκλογικών τμημάτων σε 8 εξ αυτών και να παραμείνει ο ίδιος αριθμός στους υπόλοιπους πλην ενός!».
Το ζήτημα για την κυρία Διαμαντοπούλου εστιάζεται στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, δύο περιοχές όπου το κόμμα επί Νίκου Ανδρουλάκη αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά ποσοστά. Γι αυτό κιόλας η Άννα Διαμαντοπούλου ζητά «να προσαυξηθούν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα των πρωτευουσών των νομών κατά μια (1), όπως και όπου ο αριθμός των ψηφισάντων ανά κάλπη υπερβαίνει ή προσεγγίζει τους 500». Το βασικό ζήτημα που προκύπτει και γι’ αυτό στο ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται στο κλείσιμο τμημάτων είναι πως υπάρχει αδυναμία στελέχωσης περισσότερων τμημάτων, καθώς προφανώς δεν μπορούν να διατεθούν κονδύλια ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη προθυμότητα από μέλη του κόμματος.
Συμφωνούν ότι… διαφωνούν
Το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί την ΕΔΕΚΑΠ αφορά τα περιβόητα tablet, ο αριθμός των οποίων είναι 1250. Η κυρία Διαμαντοπούλου προτείνει όσα θα περισσέψουν (υπολογίζονται σε περίπου 200) στην περιφέρεια, ώστε να διευκολυνθούν οι Έλληνες πολίτες που θα προσέλθουν στην κάλπη.
Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να συμφωνήθηκαν οι όροι της τηλεμαχίας (μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις), αλλά είναι φανερό ότι οι υποψήφιοι συμφωνούν ότι… διαφωνούν σε αρκετά επιμέρους ζητήματα ένα μήνα πριν τις εκλογές. Την ίδια ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης, με βάση τις μετρήσεις (φανερές και μη) εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα, με την κυρία Διαμαντοπούλου να φαίνεται πως ανεβάζει σημαντικά τα ποσοστά της, μολονότι οι περισσότεροι δημοσκόποι θεωρούν ως φαβορί για τη δεύτερη θέση, τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα