Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Καταγγέλλουν αναγκαστική μετακίνηση αναισθησιολόγου από Καλαμάτα σε Τρίπολη οι Νοσοκομειακοί γιατροί: “Να σταματήσει η απάνθρωπη αυτή τακτική”

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
“Η αναγκαστική μετακίνηση Ιατρού από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας στο Νοσοκομείο Τρίπολης με ατομικό εντέλλεσθαι αποτελεί σοβαρό ζήτημα, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από το ιατρικό σώμα. Tην Πέμπτη 24-10-24 αιφνιδιαστικά μετακινήθηκε Αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας στο νοσοκομείο της Τρίπολης για να καλύψει την εφημερία. Η ιατρός πήρε την εντολή της μετακίνησης της την ίδια ημέρα κατά την διάρκεια του πρωϊνού της τακτικού ωραρίου. Μα οι ιατροί δεν είναι γυρολόγοι και η άσκηση της Ιατρικής με αυτούς τους τρόπους κρίνεται επισφαλής. Οι γιατροί δεν πρέπει να καλύπτουν ανάγκες άλλων νοσοκομείων με τέτοιου είδους μετακινήσεις, καθώς αυτό υπονομεύει τη λειτουργία των νοσοκομείων από όπου φεύγουν, ειδικά όταν πρόκειται για κρίσιμες ειδικότητες, όπως η αναισθησιολογία. Η μετακίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή τακτικού χειρουργείου , αλλά και την ακύρωση της λειτουργίας του Ιατρείου Πόνου την Παρασκευή 25-10-24.
Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όντας το νοσοκομείο με τον μεγαλύτερο αριθμό εισαγωγών ασθενών στην 6η ΥΠΕ, χρειάζεται σταθερότητα στο ήδη υποστελεχωμένο ιατρικό του προσωπικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Τέτοιες πρακτικές αποθαρρύνουν τους γιατρούς από το να παραμείνουν στο Νοσοκομείο, επιδεινώνοντας τις ήδη υπάρχουσες ελλείψεις προσωπικού. Η Διοίκηση και η 6η ΥΠΕ αναφέρονται στην κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών εφημεριακών αναγκών. Όμως στις τελευταίες προκηρύξεις μόνιμων ιατρικών θέσεων σε κανένα από τα δύο Νοσοκομεία δεν προκηρύχθηκε θέση Αναισθησιολόγου προκειμένου να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες.
Επίσης εντέλλουν να γίνει η μετακίνηση << προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του Γ.Ν.Τρίπολης >>. Με αυτό τον τρόπο όμως διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου της Καλαμάτας.
Δυστυχώς δεν υπάρχει η διάθεση επίλυσης του προβλήματος με μόνιμες λύσεις όπως είναι η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των Νοσοκομείων του Νομού . Στην πρόσφατη προκήρυξη υπάρχουν μόνο 4 θέσεις και αυτές μόνο για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Εξάλλου ακόμα δεν έγινε πράξη η πολυδιαφημιζόμενη υπόσχεση του Υπουργού για την παραμονή των Νοσοκομείων του Νομού στην κατάσταση αγόνου Ά.
Ο Ιατρικός κλάδος, μαζί με τους τοπικούς φορείς θα ασκήσει πίεση για να σταματήσει η απάνθρωπη αυτή τακτική και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων του Νομού”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα