Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δημοκρατική Συμμαχία: Εβδομαδιαί​α Ενημέρωση

Φίλες και φίλοι,

Ένα μήνυμα σταθερότητας και αισιοδοξίας για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση έστειλε (30/3) η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από την ακριτική Θράκη, την οποία επισκέπτεται αυτές τις μέρες. «Θα βγούμε από αυτή την κρίση και θα είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα», τόνισε στην Αλεξανδρούπολη, ενώ μιλώντας στο Διδυμότειχο για τις επερχόμενες εκλογές, επεσήμανε (30/3) ότι «το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία της ή αν θα παρασυρθεί από τις δυνάμεις του λαϊκισμού χωρίς καμία προοπτική για την επόμενη ημέρα».
Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη (27/3), όπου βρέθηκε στις αρχές αυτής της εβδομάδας, η πρόεδρος του κινήματος επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής του πολιτικού και κομματικού συστήματος και επανέλαβε την πρόταση του κινήματος για μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200, μείωση των μισθών και συντάξεων των βουλευτών  και της επιδότησης των κομμάτων κατά 50%.

Η Δημοκρατική Συμμαχία συμφωνεί με την πρόταση για τη δημιουργία χώρων υποδοχής για τους παράνομους μετανάστες, αλλά, όπως τόνισε (27/3) η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο χρόνος παραμονής τους σε αυτούς πρέπει να είναι ελάχιστος (δύο μήνες) και στη συνέχεια να γίνεται επαναπατρισμός τους. Τα κέντρα αυτά και οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, ανέφερε (29/3) σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημήτρης Ζαφειριάδης. Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, ο βουλευτής Χανίων του κινήματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης το χαρακτήρισε «προεκλογικό πυροτέχνημα» της κυβέρνησης και υπενθύμισε ότι είχε καταθέσει ανάλογη πρόταση το 2009, όταν είχε την ευθύνη της δημόσιας τάξης στην τότε κυβέρνηση, αλλά το ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει σθεναρά.
Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ταχθεί από την αρχή υπέρ της εφαρμογής του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, ενός νόμου που ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου. Η λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες είναι απλή: «Εφαρμόζοντας το νόμο μέσα σε ένα μήνα το πολύ, θα υπάρχουν Συμβούλια, νέοι Πρυτάνεις, ασφάλεια για όλους και χρήματα στα ανώτατα ιδρύματα», όπως ανέφερε (30/3) σε ανακοίνωσή του ο τομέας Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Για το ίδιο θέμα ο βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης ανέφερε (29/3) ότι θα ήταν προτιμότερη η παραίτηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας από την υπονόμευση του νόμου.
Παρά τη σκληρή λιτότητα, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιχορηγεί με υπέρογκα ποσά (7,7 εκατ.) τα πολιτικά κόμματα για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς». Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για μείωση 50% των κρατικών επιδοτήσεων για τα κόμματα, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε έκτακτης χρηματοδότησης, είναι η μόνη κοινωνικά δίκαιη λύση στη δύσκολη από κάθε άποψη εποχή μας, τόνισε (27/3) ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεόδωρος Σκυλακάκης εξελέγη μέλος της νέας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το οργανωμένο έγκλημα, τη διαφθορά και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκλήματα.
Τη Δευτέρα 2 Απριλίου η Ομάδα της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και ο πρόεδρός της, πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ, θα παρουσιάσουν στην Αθήνα, μαζί με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το σχέδιο πέντε σημείων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση με τίτλο «Ελλάδα 2020». Η παρουσίαση θα γίνει στις 14.30 στο ξενοδοχείο Electra Palace (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα).
Δείτε εδώ τη δραστηριότητα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Δείτε εδώ τις συνεντεύξεις της προέδρου του κινηματος την τελευταία εβδομάδα και διαβάστε άρθρο του γραμματέα της Κ.Ε., Γιάννη Οικονόμου, στην εφημερίδα "City Press".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα