Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Έρημο το ΙΚΑ, ούτε και σε ιδιώτες πάνε οι ασθενείς

Την εικόνα που αντικρίσαμε χθες το πρωί στο κτήριο των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Καλαμάτας δεν την περιμέναμε.
ImageΕίχαμε την εντύπωση ότι με την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, ο κόσμος που θα απευθυνόταν στα ιατρεία του ΙΚΑ θα αυξανόταν.
Εργαζόμενος στο χώρο μάς είπε ότι αυτή είναι η κατάσταση εδώ και μέρες. Δηλαδή, εκεί που το προσωπικό του ΙΚΑ φοβόταν ότι δε θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, έγινε το αντίθετο. «Ο κόσμος, αντί να αυξηθεί, λιγόστεψε» παρατήρησε.
«Δηλαδή, τι κάνουν; Πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς;» ρωτήσαμε. «Όχι, γιατί ούτε και αυτοί έχουν πια δουλειά. Ο κόσμος σταμάτησε να πηγαίνει στο γιατρό. Δεν έχει χρήματα ούτε για φάρμακα».

Οι γιατροί δεν έχουν υλικά!
Άλλη εργαζόμενη στο ΙΚΑ Καλαμάτας μάς είπε: «Δε βλέπετε; Ερημιά. Ο κόσμος δεν έρχεται πια. Τα κατάφεραν να μας διαλύσουν. Οι γιατροί δεν μπορούν να δουλέψουν, γιατί δεν έχουν υλικά. Στο μικροβιολογικό εργαστήριο, το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι μια γενική αίματος και ούρων. Τίποτε άλλο».
Ακούγοντάς την, θυμήθηκα το παράπονο ασφαλισμένης, η οποία πρόσφατα μου έλεγε ότι πήγε να φτιάξει τα δόντια της στο ΙΚΑ Καλαμάτας, αλλά ο οδοντίατρος της απάντησε ότι πρέπει να περιμένει για καιρό, γιατί δεν υπάρχουν υλικά!
Σχετικά με το μικροβιολογικό, στην είσοδο του κτηρίου χθες είδαμε την εξής ανακοίνωση: «Λόγω αντικατάστασης του μικροβιολογικού μηχανήματος του βιοχημικού αναλυτή, οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται σε συμβεβλημένα μικροβιολογικά με τον ΕΟΠΥΥ και το Γ.Ν. Καλαμάτας».
Δηλαδή, όλοι θα πηγαίνουν στο νοσοκομείο, αφού τα ιδιωτικά εργαστήρια έχουν πάψει να δέχονται παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ, γιατί είναι απλήρωτα. Κι εκεί που το νοσοκομείο ζητούσε να υπάρξει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ώστε να μην τρέχει εκεί ο κόσμος για τα πάντα, ακόμη και για τα μη σοβαρά, τώρα καλείται να τα αναλάβει όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα