Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

“Κάτω τα χέρια από την περιοχή natura της Νέδα”


Στη 1η συνεδρίαση της 29ης Γενάρη 2024 του Πε.Συ. Πελοποννήσου υπό τη νέα περιφερειακή αρχή του κ. Πτωχού, υπάρχει το θέμα: Έγκριση περιβαλλοντικών όρων της ΜΠΕ (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για την “Εγκατάσταση και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού“ στον ΠΟΤΑΜΟ ΝΕΔΑ. Το εν λόγω έργο που αφορά τις πηγές του γνωστού ποταμού «ΝΕΔΑ» το οικοσύστημα του οποίου είναι χαρακτηρισμένο ως περιοχή Natura.
Με το “καλημέρα σας” η νέα Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, κόντρα στην αντίδραση των παραποτάμιων χωριών όπως εκφράστηκε στο τεκμηριωμένο κείμενο της “Ομοσπονδίας Συλλόγων Χωριών Ορεινής Μεσσηνίας ο Επικούρειος Απόλλων”, με στόχο προφανώς την εξυπηρέτηση εταιριών ιδιωτικών συμφερόντων. Προωθεί και υποστηρίζει την ιδιωτική επένδυση, βάζοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ποταμού και μη υπολογίζοντας το περιβαλλοντικό κόστος μπροστά στα κέρδη του ιδιώτη. Η εν λόγω περιοχή μαζί με το υπερκείμενο περιβάλλον – οικοσύστημα περιλαμβάνει αρχαιότητες και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά περίτρανα ότι το σύστημα, η κυβέρνηση και το κεφάλαιο, μπροστά στο κέρδος δε σέβονται ούτε περιοχές Natura, ούτε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ούτε ιδιαιτέρως ευαίσθητα οικοσυστήματα. Ο μόνος που μπορεί να επιβάλλει τον απαιτούμενο σεβασμό είναι ο λαός με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του.
Ως ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη δίκαια αντίδραση κατοίκων και συλλόγων, που υπερασπίζονται το εν λόγω οικοσύστημα και απαιτούμε να παύσει άμεσα, κάθε διαδικασία αδειοδότησης του συγκεκριμένου έργου αλλά και άλλων 6 ανάλογων έργων, που δρομολογούνται στη συνέχεια.
Καλαμάτα, 29-1-2024
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα