Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Αφήνετε τα πιάτα στο νεροχύτη να μουλιάσουν; Τότε κινδυνεύετε - Πώς θα τα πλύνετε σωστά


Αν είστε από αυτούς που βάζουν τα βρώμικα πιάτα τους στο νεροχύτη για να «μουλιάσουν» πριν τα πλύνουν, τότε ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε πριν το ξανακάνετε. Όπως εξηγούν ειδικοί, ενώ μετά το πλύσιμο φαίνονται καθαρά, στην πραγματικότητα δεν είναι και μάλιστα κρύβουν και κινδύνους...
Εστία μικροβίων ο νεροχύτης
Η καθηγήτρια Barbara Mullan του Πανεπιστημίου Curtin της Αυστραλίας προειδοποίησε πως όταν δεν πλένει κάποιος τα πιάτα και τα αφήνει να μουλιάσουν, αυτό επιτρέπει στα μικρόβια να συσσωρευτούν και να εξαπλωθούν στο σπίτι.
Μιλώντας στο αυστραλιανό ABC, η ειδικός προειδοποιεί ότι το να αφήνεις έτσι στο νεροχύτη βρώμικα πιάτα που έχουν πάνω τους κομμάτια φαγητού είναι ένας μεγάλος κίνδυνος καθώς τα μικρόβια και τα βακτήρια καθώς μπορούν να παραμείνουν ζωντανά για μέρες.
Επίσης, επ' ουδενί δεν πρέπει να μουλιάζουν στο νερό τα σφουγγάρια και οι βούρτσες που χρησιμοποιούνται για το πλύσιμό τους καθώς είναι μεγαλύτερη εστίαση μόλυνσης και χρειάζονται συχνή αλλαγή.
Αν πλένετε τα πιάτα σας στο νεροχύτη, και όχι σε πλυντήριο πιάτων, τότε συνίσταται να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν πιο ζεστό νερό, και να φοράτε λαστιχένια γάντια για να αντέξετε τις υψηλές θερμοκρασίες.
Επίσης, αυτονόητο είναι πως θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα απορρυπαντικό και όχι μόνο ζεστό νερό και να τρίβετε δυνατά τις επιφάνειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα