Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

«Δήμος Τριφυλίας: Προκλητική αγνόηση της υγείας υπαλλήλων και εξυπηρετούμενων φορολογουμένων του ΓΕΦ Φιλιατρών»


«Σήμερα τα Ανυπότακτα Φιλιατρά θα σας παρουσιάσουν άλλο ένα “παιχνιδάκι” και εμπαιγμό της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας. Πρόκειται για τη στάση της μπροστά στις συνθήκες εργασίας στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) Φιλιατρών. Εκεί που εδώ και έναν τουλάχιστον χρόνο το κλιματιστικό μηχάνημα έχει παύσει να λειτουργεί οριστικά. Κι αν πέρασε ο χειμώνας, η άνοιξη, κι ήρθε το θέρος και ο παρατεταμένος καύσωνας, η Δημοτική Αρχή της Τριφυλίας προκλητικά αγνοεί τις εκκλήσεις των υπαλλήλων για τοποθέτηση ενός νέου κλιματιστικού. Κι ενώ οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει τους 38 βαθμούς μέσα στο ΓΕΦ, το πρόβλημα, που έχει επιπτώσεις στην υγεία υπαλλήλων και προσερχόμενων φορολογουμένων, δεν αντιμετωπίζεται στο Δήμο Τριφυλίας και αγνοούνται επιδεικτικά και εμπαικτικά οι οχλήσεις, αλλά και η ίδια η υγεία εργαζομένων και κοινού. Επισημαίνεται ότι το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου. Η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας δείχνει ακόμη μια φορά τον ανάλγητο χαρακτήρα της. Δε σέβεται τη δομή της ΔΟΥ Καλαμάτας που βρίσκεται στα Φιλιατρά (μια πόλη με ελάχιστες εναπομένουσες υπηρεσίες). Αντί να μεριμνά για τη σταθερή και αδιάκοπη λειτουργία και προσφορά του ΓΕΦ Φιλιατρών, του βάζει μια ακόμη τρικλοποδιά, λες κι επιθυμεί την κατάργησή του.
Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι οι υπάλληλοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει έγγραφα για τη στάση του Δήμου Τριφυλίας, αλλά φοβούνται ότι αυτό μπορεί να επιφέρει μέχρι και το κλείσιμο του Γραφείου από τη ΔΟΥ Καλαμάτας, με τη δικαιολογία ότι ο Δήμος Τριφυλίας έχει παύσει να παρέχει τα στοιχειώδη για τη λειτουργία του.
Για το λόγο αυτό δεν προχώρησαν σε έγγραφες καταγγελίες, υπερασπιζόμενοι το ΓΕΦ Φιλιατρών ως μονάδα υπηρεσίας και τα Φιλιατρά ως πατρίδα και τόπο κατοικίας τους, εις βάρος της υγείας τους ακόμη! Υπάλληλοι, υψηλού ήθους, κατάρτισης και υπαλληλικής ευσυνειδησίας που έχουν καταξιωθεί στα μάτια των Φιλιατρινών πολιτών για την προσφορά και ευγενική εξυπηρέτησή τους. Κυρίες και κύριοι της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να κλείσετε άλλη μια δομή των Φιλιατρών. Δε σας επιτρέπουμε να κάνετε “υπαλληλικούς μετανάστες” τους καταξιωμένους και ακέραιους εργαζόμενους ευσυνειδήτως, υπαλλήλους στο ΓΕΦ Φιλιατρών! Σας απαγορεύουμε να παίζετε με την υγεία και τις ανθρώπινες ζωές! Αν δεν προβείτε άμεσα σε διόρθωση της κατάστασης αναλαμβάνοντας τις ευθύνες σας, τα Ανυπότακτα Φιλιατρά θα σας καταγγείλουν στην Ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Διαφάνειας για συνθήκες μη κλιματισμού σε γραφεία εν μέσω καύσωνα, μη τηρώντας τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.
Για να υπάρχει κλιματισμός στα δικά σας γραφεία, ενδιαφέρεστε. Όπως ενδιαφέρεστε για τα “μισθουλάκια’’ σας! Μόνη λύση η επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: Δήμος Φιλιατρών».
«Ανυπότακτα Φιλιατρά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα