Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας ξεκίνησε κιόλας να ρημάζει!

Ενώ καλά καλά δεν έχει συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ολοκλήρωση των εργασιών, το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας ξεκίνησε κιόλας να ρημάζει! Καπάκια σπασμένα, κολωνάκια που πέφτουν, δέντρα που ξεραίνονται και διάφορα προβλήματα στους στρωμένους με κυβόλιθους δρόμους, υποβαθμίζουν την εικόνα της περιοχής, η οποία είναι αλήθεια ότι είχε βελτιωθεί ιδιαίτερα όταν το έργο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου ολοκληρώθηκε…
Ότι υπάρχει πρόβλημα από ζημιές που σημειώνονται στο έργο αναγνώρισε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Δημήτρης Τερζής, με τον οποίο επικοινωνήσαμε. Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος πρωτοστάτησε και μόχθησε για να προχωρήσει αυτό το δύσκολο έργο του Δήμου Τριφυλίας, που έχει δημιουργήσει προσδοκίες για την αναζωογόννηση της οικονομικής κίνησης στην περιοχή.



Ένα τμήμα του στρωμένου με κυβόλιθους δρόμου, μπροστά στα δικαστήρια, έχει ξηλωθεί, διότι για πάρα πολύ καιρό υπήρχε διαρροή νερού. Πιθανότατα η διαρροή προκλήθηκε από εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από εταιρία η οποία έσκαψε την Κυπαρισσία για να εγκαταστήσει δίκτυο που χρησιμοποιείται για την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών. Όμως η αποκατάσταση του δρόμου δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη παρότι θα έπρεπε να γίνει άμεσα.



Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τα κολωνάκια για την αποτροπή της στάσης και στάθμευσης στα πεζοδρόμια. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πολλά κολωνάκια έχουν γείρει ή και έχουν πέσει γιατί δεν έχουν βιδωθεί καλά. Άλλα πάλι που έχουν βιδωθεί πάνω στους κυβόλιθους, φεύγουν μαζί με τους κυβόλιθους γιατί δεν είναι κολλημένοι με τσιμέντο στο έδαφος.



Κάποια από τα δέντρα που φυτεύτηκαν έχουν ξεραθεί ή αρχίζουν να ξεραίνονται, ενώ άλλα έχουν σπάσει από τον αέρα, γιατί δεν στηρίζονταν σε ψηλό υποστύλωμα.
Καπάκια είναι σπασμένα, με κίνδυνο ατυχήματος για κάποιον πεζό. Προφανώς σπάνε από αυτοκίνητα που ανεβαίνουν πάνω τους.



Σχετικά με τους κυβόλιθους πάλι, υπάρχουν τεμάχια που είναι ελαττωματικά αλλά δεν έχουν αντικατασταθεί.
Πέρα απ’ αυτά, φαίνεται ότι υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Κυπαρισσίας που αντί να φροντίσουν το ωραίο έργο που έγινε, με διάφορες παρεμβάσεις τους ενδεχομένως το υποβαθμίζουν κιόλας.



Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Τριφυλίας, “η Πράξη με τίτλο «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Τριφυλίας», καλύπτει ένα σύνολο παρεμβάσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο τόσο την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου όσο και την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των επιχειρήσεων που εδράζουν και δραστηριοποιούνται εντός της περιοχής παρέμβασης”. Επισημαίνεται ακόμη ότι σκοπός είναι “η επίτευξη και η διαμόρφωση ενιαίας αισθητικής και αρχιτεκτονικής ταυτότητας της περιοχής και η τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή, η οποία αποτελεί τουριστικό προορισμό και περιοχή με σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους”.



Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν περίπου 1.800.000 ευρώ, ενώ δεν έχει προχωρήσει το μέρος του έργου που αφορά τις παρεμβάσεις ενιαίας αισθητικής των όψεων των επιχειρήσεων, για το οποίο υπεύθυνο είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.  Στ.Μ.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα