Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Όταν δολοφόνοι ηγετών δολοφονούνται κάποιο μεγάλο μυστικό παίρνουν μαζί τους – Τι δεν μάθαμε ποτέ για Λίνκολν, Κένεντι και Γεώργιο Α’


Όταν οι δολοφόνοι ηγετών μια χώρας δολοφονούνται άμεσα μετά την πράξη τους, δίχως να απολογηθούν ή να δικαστούν, κάποιος κάτι θέλει να αποκρύψει. Η Ιστορία μας μεταφέρει διδάγματα από το παρελθόν που προκαλούν προβληματισμό, αν μη τι άλλο…
Ο επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ δεν πρόλαβε να απολογηθεί για την πράξη του, που έστειλε στον Άλλο Κόσμο έναν ανυποψίαστο πολίτη γιατί και ο ίδιος, από τον Άλλο Κόσμο, θα παρακολουθήσει τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, προφέροντας (άθελά του;) ένα ισχυρό προβάδισμα στον ηγέτη των Ρεπουμπλικανών προς τον Λευκό Οίκο. Και ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο σοβαρές περιπτώσεις κατα τις οποίες οι δολοφόνοι ηγετών δολοφονήθηκαν πριν δικαστούν.
Δολοφονία Αβραάμ Λίνκολν: ο δολοφόνος του Προέδρου, Τζον Γουίλκς Μπουθ, σκοτώθηκε από στρατιώτες σε μια φάρμα 12 νύχτες μετά τον φόνο του προέδρου των ΗΠΑ· στρατιώτες περικύκλωσαν έναν αχυρώνα στη Βιρτζίνια όπου μέσα κρύβονταν ο Μπουθ και ο συνεργός του Χέρολντ και του έβαλαν φωτιά, ελπίζοντας να βγάλουν έξω τους φυγάδες. Ο Χέρολντ παραδόθηκε αλλά ο Μπουθ παρέμεινε μέσα. Καθώς οι φλόγες εντάθηκαν, ένας λοχίας πυροβόλησε τον Μπουθ στο λαιμό. Ο δολοφόνος του Λίνκολν δεν απολογήθηκε ποτέ, ούτε υπέδειξε τον ηθικό αυτουργό της πράξης του.

Ο Μπουθ πήρε το μυστικό στον τάφο του...

Οι απόψεις του Μπουθ: «υποστηρικτής της Συνομοσπονδίας και σφοδρός πολέμιος του Λίνκολν· διαφωνούσε κάθετα με τη θέση του Προέδρου για την κατάργηση της δουλείας και την παραχώρηση δικαιώματος ψήφου σε πρώην δούλους», λέγεται ότι του όπλισαν το χέρι.
Δολοφονία Τζον Κένεντι: ο (υποτίθεται) δολοφόνος του Προέδρου, Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφονήθηκε (σε ζωντανή μετάδοση) δυο μέρες μετά τον θάνατο του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι από έναν άνθρωπο της νύχτας, τον Τζακ Ρούμπι. Ο Όσβαλντ πρόλαβε να αρνηθεί την κατηγορία που του είχαν αποδώσει, ότι δήθεν είχε δολοφονήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Οι πολιτικές πεποιθήσεις του Όσβαλντ: «φίλα προσκείμενος στη Σοβιετική Ένωση (ρωσίδα σύζυγος) και πρόεδρος επιτροπής με την ονομασία “Δικαιοσύνη για την Κούβα”» λέγεται ότι του όπλισαν το χέρι.

Ο Όσβαλντ δεν πρόλαβε... 

Ο φονιάς του «φονιά», ο Τζακ Ρούμπι δικάστηκε, κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε θάνατο. Το Εφετείο του Τέξας μετέτρεψε την ποινή, αλλά, πριν διεξαχθεί νέα δίκη, ο Ρούμπι πέθανε εγκεφαλική εμβολή από θρόμβο αίματος, που προήλθε από τον καρκίνο με τον οποίο έδινε μάχη· στη μάχη με τις Ερινύες είχε νικήσει…
Και μια «δική» μας περίπτωση: Δολοφονία βασιλιά Γεώργιου Α’: ο δολοφόνος του βασιλιά της Ελλάδας Γεωργίου Α’, Αλέξανδρος Σχινάς, έξι βδομάδες μετά τη σύλληψή του και λίγο πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο, «αυτοκτόνησε» πηδώντας από το παράθυρο του τμήματος της Χωροφυλακής, όπου ήταν έγκλειστος!
Οι επαΐοντες κάνουν λόγο για «εκπαραθύρωση»… Ο δολοφόνος του Σχινά ήταν ανώτατος αξιωματικός της Χωροφυλακής (σύμφωνα με μαρτυρία του ανακριτή της υπόθεσης Βασίλη Κανταρέ στον φίλο του- ιστορικό- Γιάννη Κορδάτο). Οι φάκελοι του ανακριτικού υλικού της υπόθεσης κάηκαν, όταν στο ατμόπλοιο «Ελευθερία» στο οποίο ελλιμενιζόταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και προορισμό είχαν τον Πειραιά, εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Η πυρκαγιά κατέστρεψε μόνο (!) την καμπίνα όπου φυλάσσονταν οι προανακριτικοί φάκελοι.

Ο Σχινάς... αυτοκτόνησε.

Οι Αρχές μετά τη σύλληψη του, περιέγραφαν τον Σχινά ως ζητιάνο, ομοφυλόφιλο, αλήτη με περίεργες σοσιαλιστικές ιδέες και αναρχικό. Όλα αυτά όπλισαν το χέρι του φονιά... Να σημειωθεί ότι η σύζυγος του Γεωργίου Α’, η βασίλισσα Όλγα επισκέφθηκε τον Σχινά στα κρατητήρια και συνομίλησε γύρω στις τρείς ώρες μαζί του. Όταν αποχώρηση η Βασίλισσα έδειχνε ταραγμένη και ποτέ δεν αποκάλυψε το τι είχε συζητήσει με τον δολοφόνο του συζύγου της!
Ακολουθήστε το κίνητρο...
Και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις το κίνητρο των δραστών ήταν το μυστικό που πήραν στον τάφο τους. Και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις οι ηθικοί αυτουργοί δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ! Απλώς η Ιστορία, σαν ιχνηλάτης, ακολούθησε τα πατήματα του μέλλοντος και περιορίστηκε σε εικασίες. Στην περίπτωση της δολοφονίας του Λίνκολν συνελήφθησαν δεκάδες συνωμότες και τέσσερις από εκείνους καταδικάστηκαν σε θάνατο και απαγχονίστηκαν. Στην περίπτωση του Τζον Κένεντι οι θεωρίες συνωμοσίας υπερτερούν των αποδεικτικών και ενδεικτικών στοιχείων. Τέλος στην υπόθεση της δολοφονίας του βασιλιά Γεωργίου Α', εικάζεται ότι πίσω από τον Αλέξανδρο Σχινά ήταν Γερμανοί που ήθελαν να ανέβει στον θρόνο ο διάδοχος Κωνσταντίνος που ήταν γερμανόφιλος και η σύζυγός του Γερμανίδα…

Ό,τι δεν σε σκοτώνει...

Στην απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, επαληθεύεται η ρήση του Νίτσε: «Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατό». Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ- δίχως αμφιβολία- έφυγε τραυματισμένος και αιμόφυρτος από την προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια, αλλά θα επιστρέψει υγιής, περισσότερο δημοφιλής και πανίσχυρος!
Και οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν πια θεριέψει… Η Ιστορία περιμένει να δώσει απαντήσεις, ετεροχρονισμένα, γιατί ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ, ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς δεν μπορεί πια να μιλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα