Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Σαμαράς για απόφαση Novartis: Ανοίγει ο δρόμος για την αποκάλυψη της σκευωρίας


Σε ανακοίνωσή του ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη και επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας της Novartis.
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας με την οποία αίρεται το καθεστώς δικαστικής προστασίας και ανωνυμίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη και επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας της Novartis, καθώς όπως είπε θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της αθλιότητας.
Καταλήγοντας ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει πως «χαίρομαι ιδιαίτερα για την αυτήν την εξέλιξη. Ερχεται η ώρα της αλήθειας. Μέχρι τέλους. Για όλα και για όλους».
Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν μεταξύ των πολιτικών προσώπων που είχαν ενοχοποιηθεί με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και μπορούν πλέον να στραφούν εναντίον τους και να διεκδικήσουν ποινικά τη δικαίωση τους.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία αίρεται το καθεστώς προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νovartis, ενώ παράλληλα αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας τους από ποινικές διώξεις.
Η εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως έγινε δεκτή και η προστασία για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νοvartis, αποφασίστηκε να αρθεί από την Οικονομική Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου.
Aλλάζει άρδην το τοπίο
Η απόφαση αυτή που αλλάζει πλέον άρδην το τοπίο στο πεδίο των προστατευόμενων μαρτύρων πέρα από τις όποιες ποινικές διαστάσεις έχει αναμφίβολα και πολιτικές διαστάσεις λόγω της ιδιότητας των προσώπων που οι συγκεκριμένοι μάρτυρες είχαν καταγγείλει, ενώ στη συνέχεια με απόφαση της ίδιας της δικαιοσύνης για όλους τους πολιτικούς η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους οποίους αίρεται το καθεστώς είναι δύο και έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα