Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025

Μαρία Καρυστιανού: Ταυτοποιήθηκε ο δικαστικός που της είπε να «προσέχει»

Ταυτοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία ο δικαστικός λειτουργός που είπε στην Μαρία Καρυστιανού να «προσέχει» για την ασφάλεια της ίδιας και του γιου της. Η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο in και τη Ράνια Τζίμα τις απειλές που δέχθηκε, μετά την κατάθεση της πρότασης για την Προανακριτική, στην οποία κατηγορούσε ευθέως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για «εσχάτη προδοσία».
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, τον δικαστικό λειτουργό Δ.Σ., που έχει διατελέσει και αθλητικός δικαστής, ταυτοποίησαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, αξιοποιώντας βίντεο που πήραν από το σημείο της συνάντησής του με τη Μαρία Καρυστιανού.
Ο ίδιος έχει ήδη κληθεί να καταθέσει στην εν λόγω υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Ο δικαστικός και η δικηγόρος που τον συνόδευε είχαν συναντηθεί με την κ. Καρυστιανού σε καφετέρια στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως, όπου ο Δ.Σ της μετέφερε όπως αποκάλυψε η κυρία Καρυστιανού στο in και στη Ράνια Τζίμα ότι ουσιαστικά ν ενημέρωσε ότι η ίδια και το παιδί της διατρέχουν κίνδυνο.
Η Μαρία Καρυστιανού κατήγγειλε το συμβάν στις Αρχές και κατόπιν αυτού η αστυνομία ταυτοποίησε τον δικαστικό και τη σύζυγό του μέσω του βιντεοληπτικού υλικού.
Στη συνέχεια, η πρόεδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στο τμήμα εκβιαστών και εκεί αναγνώρισε τα πρόσωπα που της υπέδειξαν.
Θυμίζουμε πως η Μαρία Καρυστιανού πήγε στις 10 Ιουνίου μαζί με τη δικηγόρο Μαρία Γρατσία στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, όπου κατέθεσε ότι είχε συνάντηση με ένα ζευγάρι που της είπαν ότι άκουσαν διάφορα πράγματα εναντίον της και πρέπει να προσέχει και αυτή και ο γιος της.
Η συνάντηση με το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε προ ημερών ημέρες στο Πεδίο του Άρεως. Το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε προσεγγιστεί, όπως κατέθεσε, από έναν απόστρατο αστυνομικό, ο οποίος τους είπε ότι η Καρυστιανού βγαίνει πολύ μπροστά, ότι ταράζει τα νερά, ότι επιτίθεται εναντίον της οικογένειας Μητσοτάκη.
Όπως επίσης ότι κινδυνεύει η ίδια και ο γιος της, ο οποίος θα «πάει και διακοπές, μην πάθει κανένα τροχαίο». Η κ. Καρυστιανού δεν ήθελε να καταθέσει στους αστυνομικούς τα στοιχεία ταυτότητας του ζευγαριού, ούτε του απόστρατου αστυνομικού. Την κατάθεσή της για την συνάντηση με το ζευγάρι, είχε επιβεβαιώσει και ο σύντροφός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα