![]() |
Άλλωστε αυτό που παρατηρείται επί δεκαετίες είναι τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας να μη διαθέτουν ούτε ένα άδειο κρεβάτι, ενώ άλλα μικρότερα να έχουν χαμηλή πληρότητα.
Έλεγχος σε real time
Το νέο ψηφιακό εργαλείο το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τους πρώτους μήνες του 2026 κατά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα ενσωματωθεί στην ήδη υπάρχουσα ψηφιακή πλατφόρμα διαχείρισης των νοσοκομείων και θα επιτρέπει την ακριβή και σε πραγματικό χρόνο αποτύπωση του συνόλου των διαθέσιμων κρεβατιών στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.
Έτσι θα καθίσταται δυνατός ο άμεσος εντοπισμός κενών κλινών, ώστε να αξιοποιούνται για τη νοσηλεία ασθενών που σήμερα παραμένουν σε διαδρόμους ή σε ράντζα. Μάλιστα μετά την πιλοτική του φάση θα συνδεθεί και με το ΕΚΑΒ ώστε να κατευθύνονται τα νέα περιστατικά στα νοσοκομεία με άδειες κλίνες.
Με το νέο «ηλεκτρονικό» εργαλείο θα δίνεται και η δυνατότητα ανακατανομής ασθενών μεταξύ διαφορετικών κλινικών στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ σε επόμενο στάδιο θα μπορεί να υποστηρίζει ακόμη και τη μεταφορά περιστατικών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, όταν διαπιστώνεται ότι μια μονάδα έχει φτάσει στα όρια της πληρότητάς της. Με τον τρόπο αυτό πάντως το υπουργείο Υγείας θα μπορεί να ελέγχει και τη τήρηση της σειράς προτεραιότητας στη νοσηλεία, αλλά και την αδικαιολόγητη «δέσμευση» κρεβατιών που συνηθίζεται από ορισμένους γιατρούς ώστε να τα κρατούν για δικούς τους ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα