Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Άμεση σύγκληση της ΚΟ των ΑΝΕΛ και εξηγήσεις για τη μη υπουργοποίησή του ζητά ο Νικολόπουλος

Εξηγήσεις για τη μη υπουργοποίησή του ζητά ουσιαστικά ο Νίκος Νικολόπουλος στην επιστολή που έστειλε προς τον Πάνο Καμμένο. Ο βουλευτής Αχαΐας ζητά  «να συγκληθεί εντός της ημέρας η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, ως κυρίαρχο όργανο εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή, ώστε να συζητήσει και να εκφράσει άποψη για τις επιλογές ή τους αποκλεισμούς προσώπων από το κυβερνητικό σχήμα». 
ΝικολόπουλοςΣτην επιστολή αφήνει αιχμές εναντίον στελεχών της κυβέρνησης. Όπως αναφέρει σχετικά: «Η κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνεται με όρους αδιαφάνειας, ούτε να μετατρέπεται σε "παιχνιδάκι σκιών" με περίεργες διαρροές προς τα μέσα ενημέρωσης, μέσω των οποίων επιχειρείται η απαξίωση προσωπικών και πολιτικών διαδρομών δεκαετιών και η σπίλωση προσωπικοτήτων, που ενώ έχουν δεχτεί τόνους λάσπης και λοιδορίας, εντούτοις ποτέ δεν έχουν βρεθεί με "λερωμένα" χέρια και πρόσωπα».
Συνεχίζοντας ο Νίκος Νικολόπουλος για το θέμα της συμμετοχής του στην κυβέρνηση, τονίζει μεταξύ άλλων: «Σε προσωπικό επίπεδο, μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ ένα νέο "σίριαλ" που με προσβάλλει και θίγει την 26χρονη πολιτική διαδρομή μου, τον κοινό μας αγώνα, τα στελέχη και μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και τους δεκάδες χιλιάδες έντιμους και αγωνιστές ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ. Σε παρακαλώ να εξηγήσεις ενώπιον των συναδέλφων μας στην κοινοβουλευτική ομάδα εάν υπήρξαν πολιτικές, οικονομικές ή ηθικές ενστάσεις σχετικά με τη συμμετοχή μου στο κυβερνητικό σχήμα και αν ναι, ποιες ήσαν αυτές και από ποιους εκφράστηκαν».
Καταλήγοντας στην επιστολή του προς πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει: «Γνωρίζεις πως δεν εξάρτησα τη συμμετοχή μου στον αγώνα από οποιαδήποτε θέση, αλλά αυτή είναι μία απάντηση που οφείλω προς τους ψηφοφόρους μου και προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που παρακολουθούν το παιχνίδι των διαρροών».
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του κ. Νικολόπουλου:

Κύριο
Πάνο Καμμένο
Πρόεδρο ΑΝ.ΕΛ.
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Λίγες ώρες έχουν περάσει από την σκληρή εκλογική μάχη κατά την οποία το σύστημα διαπλοκής θέλησε να μας ακυρώσει πολιτικά και να εξαϋλώσει τους ΑΝΕΛ, με στόχο να εξακολουθεί η χώρα να είναι έρμαιο των μηχανισμών διαφθοράς και ο ΣΥΡΙΖΑ δέσμιος κυβερνητικών επιλογών ειδικού σκοπού.
Γνωρίζεις καλά ότι ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πολυώνυμο σύστημα συμφερόντων που θέλησε να μας εξαφανίσει, αλλά καταφέραμε να βγούμε όρθιοι χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες μιας χούφτας ανθρώπων και τη συγκινητική στήριξη δεκάδων χιλιάδων πολιτών που αψήφησαν τα πλαστά διλήμματα και πίστεψαν ότι εμείς δεν ανήκουμε στο αποπνικτικό σκηνικό υποκρισίας και παλαιοκομματικών τερτιπιών των άλλων κομμάτων.
Τελικά, πετύχαμε την εκλογή δέκα βουλευτών και μία εντολή που αφενός συνιστά επιδοκιμασία της προηγούμενης κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου, επιδοκιμασία συνέχισης αυτής της συνεργασίας.
Αυτή, ωστόσο, η κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνεται με όρους αδιαφάνειας, ούτε να μετατρέπεται σε «παιχνιδάκι σκιών» με περίεργες διαρροές προς τα μέσα ενημέρωσης, μέσω των οποίων επιχειρείται η απαξίωση προσωπικών και πολιτικών διαδρομών δεκαετιών και η σπίλωση προσωπικοτήτων που ενώ έχουν δεχτεί τόνους λάσπης και λοιδορίας, εντούτοις ποτέ δεν έχουν βρεθεί με «λερωμένα» χέρια και πρόσωπα.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανάγκη γρήγορου σχηματισμού κυβέρνησης για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου όμως γιατί η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση θα έπρεπε να καθορίζεται από κέντρα που βρίσκονται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Μία ομάδα των 10 ατόμων, που εκπροσωπεί την πολιτική δύναμη που είναι η πιο μεγάλη ηθική νικήτρια των εκλογών, θα έπρεπε να λειτουργεί συλλογικά και με διαφάνεια από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αντέξει τη δύσκολη συνέχεια που ξέρεις, ξέρω και όλοι ξέρουμε.
Ζητάω λοιπόν, εντός της ημέρας και πριν την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, ως κυρίαρχο όργανο εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή, να συζητήσει και να εκφράσει άποψη για τις επιλογές ή τους αποκλεισμούς προσώπων από το κυβερνητικό σχήμα.
Ξεκάθαρα και ειλικρινά, να μάθουμε αλλά και να συζητήσουμε για τα πρόσωπα που συζητήθηκαν και προτάθηκαν, για τους ρόλους τους, για το εάν υπήρξε ζήτημα ποσόστωσης στη συμμετοχή του κόμματος στο κυβερνητικό σχήμα και για τις αιτίες που οδήγησαν στις καταληκτικές αποφάσεις.
Σε προσωπικό επίπεδο, μου είναι αδύνατο να παρακολουθώ ένα νέο «σίριαλ» που με προσβάλλει και θίγει την 26χρονη πολιτική διαδρομή μου, τον κοινό μας αγώνα, τα στελέχη και μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και τους δεκάδες χιλιάδες έντιμους και αγωνιστές ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ. Σε παρακαλώ να εξηγήσεις ενώπιον των συναδέλφων μας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εάν υπήρξαν πολιτικές, οικονομικές ή ηθικές ενστάσεις σχετικά με τη συμμετοχή μου στο κυβερνητικό σχήμα και αν ναι, ποιες ήσαν αυτές και από ποιους εκφράστηκαν.
Γνωρίζεις πως δεν εξάρτησα τη συμμετοχή μου στον αγώνα από οποιαδήποτε θέση, αλλά αυτή είναι μία απάντηση που οφείλω προς τους ψηφοφόρους μου και προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που παρακολουθούν το παιχνίδι των διαρροών.
Σε κάθε περίπτωση, σου απευθύνω έκκληση για μία μια κίνηση διαφάνειας, έστω και κατόπιν εορτής. Να κοινοποιήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα την εισήγησή σου προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα προς υπουργοποίηση πρόσωπα, καθώς και τα κριτήρια που πρυτάνευσαν για την υπόδειξή τους.
Αθήνα 21 Σεπτεμβρίου 2015
Με εκτίμηση
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα