Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Γρηγοράκος τέλος! Η Φώφη «σήκωσε το γάντι» και τον διέγραψε!


Την διαγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, μετά και τις νέες δηλώσεις του σήμερα το μεσημέρι, όπου μεταξύ άλλων αμφισβήτησε την ηγεσία της. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε σε αυτή τη λύση μετά το νέο «χτύπημα» του Γρηγοράκου σήμερα το μεσημέρι, όπου μίλησε ξανά για την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αλλάζει το τοπίο στην Κεντροαριστερά, αλλά και τα «φαρμακερά βέλη» του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την ίδια την κα Γεννηματά.
Σημειώνεται, πως η πρόεδρος του Κινήματος σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση είχε απευθύνει προειδοποίηση προς όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που «καλοβλέπουν» την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και στον ίδιον τον Λεωνίδα Γρηγοράκο πως «άλλο πράγμα η συνεννόηση και συνεργασία κι άλλο αποστασία».


Η κα Γεννηματά ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση μετά και από τις νέες δηλώσεις του Γρηγοράκου, ο οποίος ευθέως της επιτέθηκε, και σηκώνοντας το… γάντι, οδηγήθηκε στη λύση της διαγραφής του βουλευτή Λακωνίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξηγεί: «Για αυτό διαγράψαμε τον Λεωνίδα Γρηγοράκο!»
Τους 5 λόγους, για τους οποίους η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον Λεωνίδα Γρηγοράκο εξηγούνται σε σχετική ανακοίνωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:
«1. Έχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Νέας Δημοκρατίας.
  1. Όποιος θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορούν να είναι προσάρτημα ή δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη, δεν έχει θέση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα.
  2. Ο κ. Γρηγοράκος με τις δηλώσεις του τη Δευτέρα και τις «προβλέψεις» του για δήθεν προσχωρήσεις βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Νέα Δημοκρατία, υπονόμευσε την ενότητα και συκοφάντησε συναδέλφους του βουλευτές.
Παρότι το γεγονός ότι όταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκαν από δημοσιογράφους, επανέρχεται συνεχώς με νέες δηλώσεις και επιχειρεί συνειδητά να δημιουργήσει σύγχυση και κλίμα ηττοπάθειας στον πολιτικό μας χώρο.
  1. Είναι σαφές ότι ο κ. Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του. Μπορεί να πάει όπου θέλει, όποτε θέλει. Εμείς δεν μπορούμε άλλο να παρακολουθούμε τις μεταμορφώσεις του από εβδομάδα σε εβδομάδα και από ημέρα σε ημέρα. Αρκετά πια.
  2. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής γνωστοποίησε ότι ο κ. Γρηγοράκος δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».
Ο Γρηγοράκος απαντά για τη διαγραφή του με επίθεση στην Φώφη Γεννηματά!
Ο κ. Γρηγοράκος με μια πολύ λιτή δήλωσή του, αντέδρασε στη διαγραφή του, βάλλοντας εναντίον της επικεφαλής του Κινήματος για την απόφασή της να τον θέσει εκτός Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας», αναφέρει ο Λεωνίδας Γρηγοράκος και καταλήγει, «καρφώνοντας» τη Φ. Γεννηματά: «Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες».
Το χρονικό της διαγραφής Γρηγοράκου
Πως κατέληξαν εδώ τα πράγματα; Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά. Αρχικά ο Λεωνίδας Γρηγοράκος «σόκαρε» τους πάντες μέσα στο ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του την Τρίτη το πρωί στον ΣΚΑΪ, όπου μεταξύ άλλων εξυμνούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μιλούσε για το στίγμα, που έχει χάσει το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε μεταξύ άλλων το νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «πολύ καλό πολιτικό», ενώ εκτίμησε ότι «η ΝΔ θα αναδειχθεί σύντομα πρώτο κόμμα δημοσκοπικά», ενώ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι, «αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει και δεν δώσει το στίγμα της», μελετά το ενδεχόμενο να μην κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.
Μάλιστα, ήταν τόσο εξυμνητικές οι δηλώσεις του για τον νέο πρόεδρο της ΝΔ που ανάγκασε την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά να τον καλέσει για εξηγήσεις ενώπιον του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Βασίλη Κεγκέρογλου.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κεγκέρογλου συναντήθηκε με τον κ. Γρηγοράκο, ο οποίος απέδωσε τον «ντόρο» που προκλήθηκε σε «παρερμηνεία» των δηλώσεών του από τους δημοσιογράφους. Στις εξηγήσεις που έδωσε, μεταξύ άλλων, στον κ. Κεγκέρογλου, ο κ. Γρηγοράκος υπογράμμισε πως δεν εννοούσε κάτι τέτοιο και πως οι δημοσιογράφοι εξέλαβαν λανθασμένα τις δηλώσεις του.
Μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε πως «οι διαφορές είναι διακριτές μεταξύ των μεγάλων πολιτικών οικογενειών στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Μάλιστα, συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα αναδείξει τις διαφορές αυτές».
Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κεγκέρογλου:
«Είχαμε συνάντηση με τον σύντροφο Λεωνίδα Γρηγοράκο, μου έδωσε την ερμηνεία που αφορά τις δηλώσεις του οι οποίες έγιναν το πρωί, μου έδωσε και αναλυτικά το κείμενο της απομαγνητοφωνημένης συνέντευξης και με βάση αυτά τα οποία δήλωσε εκ νέου, φαίνεται ότι πραγματικά παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του σε κρίσιμα σημεία της συνέντευξης.
Το σίγουρο είναι ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γρηγοράκου εργάζεται και θα εντείνει αυτή την προσπάθεια, για την ανάδειξη της πολιτικής της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα που είναι διαφορετική και έντονα διακριτή και από αυτή της Ριζοσπαστικής λεγόμενης Αριστεράς και από την πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος στην Ελλάδα. Είμαστε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια η παράταξη της Σοσιαλδημοκρατίας, θα δουλέψουμε για τις αξίες και τις αρχές, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο στην Ελλάδα, μ΄ ένα σχέδιο ανασυγκρότησης συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και βεβαίως για ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος. Οι διαχωριστικές γραμμές υφίστανται και δεν καταργούνται ούτε σε επίπεδο ελληνικό ούτε σε επίπεδο ευρωπαϊκό ανάμεσα στις μεγάλες πολιτικές οικογένειες. Το ζητούμενο είναι αν στις κρίσιμες ώρες μπορούν υπεύθυνα οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να σταθούν απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας και της κοινωνίας».

Ωστόσο, και ενώ φαινόταν πως το θέμα Γρηγοράκου είχε λήξει, επανήλθε με σημερινές του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό για να βάλει «φωτιά». Σήμερα, λοιπόν, επανήλθε, εκφράζοντας την άποψη ότι «αν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει έτσι δεν θα μπει την επόμενη φορά στη Βουλή». Ειδικότερα, είπε, μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά: «Άβυσσος και αποστασία»; «Να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι. Άβυσσος σημαίνει κάτι το τρομερό, εάν δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ υπάρχει άβυσσος, με το ΚΚΕ και τη ΝΔ τι υπάρχει;».
«Εγώ αυτό που είπα προχθές ήταν αυτονόητο, αποστάτησα; Δεν καταλαβαίνω. Και έμαθα χθες ότι και στο συντονιστικό ο κ. Κεγκέρογλου είπε «όποιος θέλει να αποχωρήσει από το κόμμα ας προχωρήσει σε αποστασία να τελειώνουμε». Δηλαδή το να πει κάποιος και να αγωνιά για το χώρο που είναι και έχει μεγαλώσει σε αυτό το χώρο και να αγωνιά για το μέλλον αυτού του χώρου οτιδήποτε πούμε είναι αποστασία;», τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και έκανε λόγο για έλλειψη στίγματος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
«Εγώ αυτό που ήθελα να πω ότι η δημιουργία ενός τρίτου πόλου ανάμεσα στις δυνάμεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιβεβλημένη. Δηλαδή πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για αυτό το Κέντρο το φιλοευρωπαϊκό, το μεταρρυθμιστικό, το σοσιαλδημοκρατικό. Πρέπει δηλαδή να κάνουμε κάτι γιατί αν δεν κάνουμε κάτι ο κ. Μητσοτάκης, βλέπετε και από την προεκλογική εκστρατεία, δείχνουν ότι θέλει να επιχειρήσει να εκφράσει το 38% του ΝΑΙ. Άρα λοιπόν εάν δεν προσέξουμε εμείς σε αυτό … αυτό ήθελα να εκφράσω, πιθανόν να μην το εξέφρασα και εγώ καλά. Δηλαδή ότι θα υπάρχει κίνδυνος συμπύκνωσης των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οφείλει το ΠΑΣΟΚ, αυτή η Δημοκρατική Συμπαράταξη που ήταν κάτι διαφορετικό και δεν προχώρησε, πρέπει να αναζητήσει νέες προσεγγίσεις, νέες προτάσεις για τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της χώρας και της οικονομίας και να προτείνει λύσεις», επισήμανε, ενώ ερωτηθείς εάν αυτό το κάνει η κ. Γεννηματά απάντησε: «Δεν το βλέπω , βλέπετε εσείς να κάνει κάτι τέτοιο; Εμένα με εξέπληξε η αγκύλωσή της σε κάτι το παλιό και το παρωχημένο. Εγώ θέλω μια αξιόπιστη και φερέγγυα πολιτική δύναμη και ας μου το ονομάσει η κα Γεννηματά όπως θέλει, θα είμαι μαζί της. Για αυτό πιστεύω ότι ο κίνδυνος λεηλασίας του χώρου από την εκλογή Μητσοτάκη , όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων χώρων, είναι έντονος», ανέφερε ο ίδιος.
Όπως είπε «δεν πρόκειται για κριτική αλλά για κραυγή αγωνίας». «Με κραυγές, αναθέματα, «αβύσσους», «αποστασίες» και κάτι ταμπέλες που παραπέμπουν στην δεκαετία του ’80 και του ’65 …εάν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς δεν εκφράσουν έναν εκσυγχρονιστικό, έναν καινοτόμο πολιτικό λόγο, αν δεν αρθρώσουν κάτι πολιτικά ελκυστικό, εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο και παραμείνουμε καθηλωμένοι με ξεπερασμένες αγκυλώσεις , στις ιδεοληψίες μας, στις μονομέρειες μας ότι είμαστε αρχηγοί κομμάτων κλπ του μεσαίου χώρου, τέσσερα –πέντε κόμματα, διάφορες κινήσεις δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα», επισήμανε.

«Η κα Γεννηματά δεν τα εκφράζει αυτά;»ήταν η επόμενη ερώτηση προς τον κ. Γρηγοράκο ο οποίος επέμεινε: «Το έχετε δει εσείς γιατί δεν το έχω δει εγώ. Δεν το έχω δει. Εγώ δεν είπα ότι υπάρχουν βουλευτές ούτε ξέρω βουλευτές που θα πάνε στο Μητσοτάκη…».
Κληθείς να σχολιάσει αν αυτά που λέει οφείλονται στο γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η σχέση μου με τον κ. Βενιζέλο είναι δυναμική, αν τον εκφράζω όμως δεν συνεπάγεται ότι εγώ είμαι ο «λαγός» του Βενιζέλου. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό».
Τέλος, ερωτηθείς εάν φοβάται ότι δεν θα μπει το ΠΑΣΟΚ την επόμενη φορά στη Βουλή, είπε: «Άμα συνεχίσει έτσι! Βέβαια δεν θα μπει. Με το 4,2 της Β’ Αθήνας, με το 4,1 της Α’ Αθήνας! Συγκρίνεται με το 12,5; Το 12,4 δεν νομίζω ότι δεν σηματοδοτεί κάτι ή ότι με φοβίζει για κάτι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα