Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Στα άκρα ο πόλεμος Νίκα - Μαντά

Στα άκρα ο πόλεμος Νίκα - Μαντά
Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και του αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, με αφορμή τα ρουσφέτια στο Στρατό και αιτία το χάσμα που χωρίζει το “στρατόπεδο Μητσοτάκη” από το “στρατόπεδο Σαμαρά”.
Ο κ. Νίκας στην τελευταία απάντησή του δηλώνει για τον κ. Μαντά: “Η φωνή του κυρίου του (ή των κυρίων του) είναι και τίποτ' άλλο” και αφήνει αιχμές κατά του αντιπεριφερειάρχη λέγοντας: “Να ξέρει ο κύριος "δήθεν" ότι το δήμαρχο και την οικογένειά του δεν αγγίζουν ούτε ρουσφέτια, ούτε δάνεια, ούτε χρέη, ούτε διορισμοί και όλα τα σχετικά”.
Αυτή τη φορά όλα ξεκίνησαν με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Νίκα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με τα ρουσφέτια που έγιναν στο παρελθόν για να μένουν Μεσσήνιοι στο στρατόπεδο της Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας είχε κατηγορηθεί τις προηγούμενες μέρες από πρόσωπα κοντά στον Αντώνη Σαμαρά ότι τήρησε ήπια στάση απέναντι στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας για κλείσιμο του στρατοπέδου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Ο δήμαρχος Καλαμάτας ουσιαστικά αντεπιτέθηκε
σε αυτούς τους “κύκλους” με τις δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφήνοντας αιχμές για ρουσφέτια στο Στρατό που έγιναν επί πρωθυπουργίας Σαμαρά.
Το Σάββατο το απόγευμα απάντησε στις δηλώσεις του κ. Νίκα ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, που έχει στενές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά, αφήνοντας αιχμές για ευνοϊκή μετάθεση του στρατευμένου γιου του κ. Νίκα.
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο κ. Νίκας απάντησε στον Κ. Μαντά ότι “η σημερινή Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διαφοροποιείται από συμπεριφορές και νοοτροπίες, που την οδήγησαν σε συνεχείς και πρωτοφανείς ήττες” και ότι ο γιος του υπηρετεί 800 χιλιόμετρα μακριά.
Χθες ο κ. Μαντάς ανταπάντησε λέγοντας για τον κ. Νίκα: “Η χθεσινή Νέα Δημοκρατία που αναφέρεται στη δήλωσή του, είναι αυτή που έδωσε το χρίσμα στον συνδυασμό του σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις”. Ενώ για το στρατευμένο γιο του κ. Νίκα σημειώνει: “800 χλμ. από την Καλαμάτα είναι η όμορφη Θεσσαλονίκη. Ούτε παραμεθόριος, ούτε νησί. Ας κρίνει ο κόσμος”.
Υπενθυμίζουμε ότι η κόντρα του κ. Νίκα με το “στρατόπεδο Σαμαρά” ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1990, όταν ο κ. Σαμαράς έριξε την κυβέρνηση του Κώστα Μητσοτάκη και αποχωρώντας από τη Νέα Δημοκρατία δημιούργησε την Πολιτική Ανοιξη. Κατά την περίοδο πρωθυπουργίας του Μεσσήνιου πολιτικού οι τόνοι της αντιπαράθεσης κρατήθηκαν χαμηλοί και μάλιστα οι Νίκας και Σαμαράς φωτογραφήθηκαν μαζί σε εκδηλώσεις στην Καλαμάτα. Ομως όταν η Νέα Δημοκρατία έχασε τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, ο κ. Νίκας ανέβασε πάλι τους τόνους ζητώντας από τον κ. Σαμαρά να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα στο Γιάννη Λαμπρόπουλο.
Μετά από μια μεγάλη περίοδο φαινομενικής ηρεμίας η κόντρα εντάθηκε με τις δηλώσεις για το στρατόπεδο της Καλαμάτας.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΝΤΑ
Με τίτλο “Για ποια ρουσφέτια μιλάτε κ. Νίκα;” ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook και έστειλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την εξής δήλωση: “Με μεγάλη έκπληξη διάβασα σήμερα τις δηλώσεις του κ. Νίκα, από τις οποίες προκύπτει ότι συντάσσεται πλήρως με τις πρόσφατες απαξιωτικές, προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας για το στρατόπεδο της Καλαμάτας. Αντί λοιπόν ο κ. Νίκας να ενώσει τη φωνή του με όλους εμάς, που από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε στην επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Καμμένος στην πόλη, στους πολίτες και στο πολιτικό προσωπικό της Μεσσηνίας, προτίμησε να συνταχθεί μαζί του, λειτουργώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αλήθεια, ο ρόλος του κ. Νίκα δεν είναι να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πόλης ή προτιμά να βολέψει τις πολιτικές του επιδιώξεις κατά το δοκούν;
Στη συνάντησή του στην Αθήνα με τον κ. Καμμένο, ρώτησε για την πληρότητα των στρατοπέδων της Αττικής; Ρώτησε για την πληρότητα του γραφείου του υπουργού; Ρώτησε για την πληρότητα σε στρατεύσιμους του υπουργείου;
Υπεραμύνθηκε όλων αυτών των συμπολιτών μας, που εν μέσω της οικονομικής κρίσης καλούνται να στηρίξουν οικονομικά τη στρατιωτική θητεία των παιδιών τους μακριά από το σπίτι τους; Δεν είναι μόνο οι μαμάδες αγαπητέ δήμαρχε.
Αντέδρασε στις μαζικές μεταθέσεις σε νησιά και παραμεθόριο 70 και πλέον στρατευσίμων που υπηρετούσαν στην Καλαμάτα μέσα σε μια νύκτα; Ή απλά άκουσε τον υπουργό να τον μαλώνει και γύρισε πίσω να τον υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Και μιας και οι δυο τους μιλάνε για ρουσφέτια, ας μας πει ο κ. Νίκας σε ποιο στρατόπεδο της παραμεθορίου ή νησιού υπηρετεί ο γιος του;”.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΑ
Απαντώντας ο κ. Νίκας δήλωσε: “Προφανώς και δεν απαντώ σε κατευθυνόμενες πολιτικές γελοιότητες και από χαρακτήρα, αλλά κυρίως χάριν του στρατοπέδου μας, για την παραμονή του οποίου αγωνίσθηκα ουσιαστικά και αποτελεσματικά από το 2011. Οι αξιωματικοί μας γνωρίζουν. Η προκλητική ρουσφετολογική συμπεριφορά ασφαλώς χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα, αποτέλεσε όμως κίνδυνο για την ύπαρξη του στρατοπέδου, μαζί με τη χρησιμοποίησή του στην ακραία κομματική σύγκρουση. Ας αφήσουμε, επιτέλους, το στρατόπεδό μας ήσυχο!
Τέλος, ειλικρινά χαίρομαι γιατί η σημερινή Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διαφοροποιείται από συμπεριφορές και νοοτροπίες, που την οδήγησαν σε συνεχείς και πρωτοφανείς ήττες. Ο λαός θα την βοηθήσει σ' αυτήν την προσπάθειά της. Ως προς τα άλλα, είναι μικρός ο τόπος μας και γνωριζόμαστε όλοι.
Υ.Γ. Για να μην υπάρχει καμία παρανόηση, ο γιος μου υπηρετεί 800 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του”.
Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΤΑ
Ανταπαντώντας ο κ. Μαντάς δήλωσε: “Προφανώς και τα φαντάσματα καταδίωξης του κ. Νίκα ξαναεμφανίστηκαν. Ας νομίζει ό,τι θέλει, άλλωστε του είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει ότι πιθανόν να έκανε και κάπου λάθος. Την ιστορία με το στρατόπεδο είναι ο ίδιος που την συντηρεί κάνοντας επαναλαμβανόμενες δηλώσεις τις τελευταίες μέρες. Και μάλιστα επιτιθέμενος σε όποιον έχει αντίθετη άποψη.
Η χθεσινή Νέα Δημοκρατία που αναφέρεται στη δήλωσή του, είναι αυτή που έδωσε το χρίσμα στον συνδυασμό του σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Το χρίσμα το οποίο τη μία το θεωρούσε άδειο πουκάμισο και την άλλη απαιτούσε από το κόμμα να το λάβει. Επίσης είναι αυτή που στην πιο δύσκολη στιγμή της χώρας κατάφερε να την κρατήσει όρθια και να την παραδώσει σε καλύτερη θέση από αυτή που την παρέλαβε. Καθένας πλέον το αντιλαμβάνεται αυτό. Η σημερινή Νέα Δημοκρατία σέβεται την ιστορία της και προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει κατευθυνόμενη από πολιτικές εμμονές. Ο τόπος μας μικρός και τα γεγονότα πρόσφατα. Και όλοι έχουμε καλή μνήμη.
Υ.Γ. 800 χλμ. από την Καλαμάτα είναι η όμορφη Θεσσαλονίκη. Ούτε παραμεθόριος, ούτε νησί. Ας κρίνει ο κόσμος”.
Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Χθες το βράδυ ο κ. Νίκας πέρασε στην αντεπίθεση δηλώνοντας στην “Ε”: “Συνεχίζονται οι πολιτικές γελοιότητες από τον εν λόγω κύριο, που έχει ξεχάσει πως δεν έχει πλέον καμιά κομματική ιδιότητα (ευτυχώς) για να μιλά μάλιστα κι εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. Η φωνή του κυρίου του (ή των κυρίων του) είναι και τίποτ' άλλο.
Ως προς το στρατόπεδο, είμαι μαζί με τους πολλούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την επαναλειτουργία του και για λόγους ιστορικούς, πατριωτικούς και ασφάλειας. Αλλοι είδαν την επαναλειτουργία του ως ευκαιρία για ρουσφέτια και πολιτικό νταραβέρι. Και υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία γι' αυτό.
Να ξέρει ο κύριος "δήθεν" ότι το δήμαρχο και την οικογένειά του δεν αγγίζουν ούτε ρουσφέτια, ούτε δάνεια, ούτε χρέη, ούτε διορισμοί και όλα τα σχετικά.
Ευτυχώς στη σημερινή Νέα Δημοκρατία ξέρουν και αξιολογούν, ας περιμένει λίγο. Χαιρετίσματα!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα