Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ο μητροπολίτης “μαϊμού” της Κρήτης και τα… θαύματα -Όλες οι αντιδράσεις

Ο μητροπολίτης “μαϊμού” της Κρήτης και τα… θαύματα -Όλες οι αντιδράσεις
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Κρήτη με την παρουσία ενός ρασοφόρου που παρουσιάζεται ως “Μητροπολίτης Ευρώπης” και ως “Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου".
Ο δήθεν μητροπολίτης, "Ιλαρίων",  ο οποίος  προκαλεί με την εκκεντρική κοσμική ζωή που κάνει και εξαπατά τους πιστούς υποσχόμενος θαύματα, κατάγεται από την Κρήτη, δηλώνει ως έδρα του το "ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια" στη Νέα Μάκρη Αττικής, αλλά έχει καταφέρει να τον ακολουθούν ως οπαδοί οι Κρητικοί πιστοί του, που υποστηρίζουν ότι στις συνάξεις τις οποίες οργανώνει μοιράζει μύρο και κάνει θαύματα.
Ως εκπρόσωπο μιας ανύπαρκτης εκκλησίας ονομάζει τον "μητροπολίτη Ιλαρίωνα" με ανακοίνωσή της η αρχιεπισκοπή Κρήτης και προσθέτει ότι "δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος".

Η ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής Κρήτης για τον "μητροπολίτη Ιλαρίωνα"
«Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανισθεί στο Ηράκλειο, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ανατολικής
κυρίως Κρήτης, κάποιος ρασοφόρος, ο οποίος ονομάζεται «Μητροπολίτης Κρήτης Ιλαρίων ο Α', Υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ευρώπης και Πρόεδρος της Ελληνορωσικής Μητροπολιτικής Συνόδου Ευρώπης».
Ως έδρα του παρουσιάζει κάποιο Ησυχαστήριο «Παναγία Θεραπεύτρια» στη Νέα Μάκρη Αττικής.
Ο συγκεκριμένος ρασοφόρος πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους «σταυρώσει» και δήθεν να τους θεραπεύσει.
Πληροφορούμε τον ευσεβή λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας, ότι ο συγκεκριμένος ρασοφόρος είναι άγνωστος για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
Δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την προσοχή των ευσεβών χριστιανών εις το συγκεκριμένο θέμα, να βρίσκονται σε εγρήγορση, να εμπιστεύονται μόνο  την Τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τις ευρισκόμενες σε κοινωνία με τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες».

Αυτός είναι ο "μαϊμού" Μητροπολίτης – ΒΙΝΤΕΟ
Ο άνδρας ο οποίος αυτοαποκαλείται Μητροπολίτης Νέας Μάκρης και Ηρακλείου Κρήτης, ισχυρίζεται ότι δήθεν θεραπεύει ασθένειες και έχει πιστούς ακόλουθους.
«Μην τον εμπιστεύεστε δεν είναι Μητροπολίτης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Κρήτης.
O "Ιλαρίων" (κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης), δηλώνει ως έδρα του το "ησυχαστήριο Παναγία Θεραπεύτρια" στη Νέα Μάκρη Αττικής στο οποίο δέχεται καθημερινά εκατοντάδες πιστούς.
Δείτε το βίντεο του Αlpha:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα