Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Πλημμύρισε με λύματα το προαύλιο Λυκείου – Γυμνασίου Κυπαρισσίας …

Με λύματα της αποχέτευσης πλημμύρισε το βράδυ της Τετάρτης ο περιβάλλoν  αύλειος χώρος του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, καθώς και ευρύτερα το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ – Γυμνασίου Κυπαρισσίας, εξαιτίας σπασίματος του κεντρικού αγωγού αστικών λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου Κυπαρισσίας, από το Ροντάκι προς την πόλη. Μάλιστα, τα λύματα που «έπνιξαν» τον τόπο στο σχολικό συγκρότημα, «έτρεξαν» και στο Δημοτικό Στάδιο Κυπαρισσίας – γήπεδο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα σχολεία.

O αγωγός
Ο κεντρικός αγωγός αστικών λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου έσπασε στη νότια (πίσω) πλευρά του ΓΕΛ, εκεί όπου έχει διαμορφωθεί με δαπάνες και μόχθο γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών, μια όμορφη αυλή – πάρκο και από εκείνο το σημείο τα λύματα «έτρεχαν» σε όλο το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος ΓΕΛ – Γυμνασίου Κυπαρισσίας αλλά και στο Δημοτικό Στάδιο – γήπεδο, εκεί όπου βρίσκονται τα αποδυτήρια.
Μετά από σχετική ενημέρωση της διεύθυνσης του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, άμεσα προχθές το
βράδυ έσπευσε στο σημείο συνεργείο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας για την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου και το Π.Κ. Κυπαρισσίας, ώστε χθες το πρωί, που θα είχε αποκατασταθεί η ζημιά, να συνέδραμαν με προσωπικό και μέσα για τον καθαρισμό του χώρου από τα λύματα. Χθες, από νωρίς το πρωί συνεργείο του προσωπικού καθαριότητας της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας, με οχήματα και μηχανήματα, καθώς και άνδρες του Π.Κ. Κυπαρισσίας με πυροσβεστικό όχημα, έπιασαν δουλειά για την απομάκρυνση των λυμάτων από το σχολικό συγκρότημα και τον καθαρισμό των χώρων. Μετά από ώρες εργασίας, υπό αντίξοες συνθήκες λόγω της βρώμας και δυσοσμίας των λυμάτων, όλοι οι αύλειοι χώροι του ΓΕΛ και του Γυμνασίου Κυπαρισσίας καθαρίστηκαν.
Εκείνο που προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία σε καθηγητές, μαθητές και γονείς είναι το γεγονός ότι ο κεντρικός αγωγός αστικών λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου έσπασε στο συγκεκριμένο σημείο, για δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ενώ άλλη μία φορά από φρεάτιο που υπάρχει είχε γεμίσει πάλι το σχολικό συγκρότημα με λύματα. Όπως δε έλεγαν καθηγητές πρέπει να μελετηθεί σοβαρή παρέμβαση με εκτέλεση τεχνικού έργου για να αποφευχθεί στο προσεχές διάστημα ή στο απώτερο μέλλον και νέο σπάσιμο του αγωγού λυμάτων, τονίζοντας πως δε θέλουν καν να φανταστούν ποια και πόσα προβλήματα θα είχαν προκληθεί και ποιες θα ήταν οι συνθήκες εάν το σπάσιμο σημειωνόταν ενόσω είχαν ξεκινήσει τα μαθήματα και στα δύο σχολεία ήταν περισσότεροι από 550 μαθητές…
Του Ηλία Γιαννόπουλου
πηγη: το θαρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα