Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Θεσμός στους Γαργαλιάνους το “Open Studio” με πολλαπλές δράσεις τέχνης και πολιτισμού

Σε θεσμό δημιουργικής έκφρασης και πολιτισμού αναδείχθηκε το “Open Studio” που λειτούργησε το καλοκαίρι στους Γαργαλιάνους και το οποίο κάτοικοι και επισκέπτες αγκάλιασαν με την αγάπη τους, μιας και αποτέλεσε μια εξαιρετική ιδέα και πρωτοβουλία των καλλιτεχνών που συγκρότησαν την πλατφόρμα παρουσιάζοντας τη δουλειά τους στο κοινό.
Τριάντα οκτώ καλλιτέχνες, μέσα σε διάστημα 2 μηνών, από την 1η Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου 2017, παρουσίασαν τα έργα τους μέσα από ένα ευρύ φάσμα τεχνών στο “Open Studio”. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, video art, performance, χορός, ψηφιδωτό, εικαστικό κόσμημα και ποίηση παρουσιάστηκαν στο κοινό σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, κρατώντας ζωντανό το ενδιαφέρον των κατοίκων της Τριφυλίας και των επισκεπτών της περιοχής για την Τέχνη. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονταν 14 ατομικές εκθέσεις και 2 ομαδικές, 2 παραστάσεις και μαθήματα χορού. Ανάμεσα στους εικαστικούς ήταν ο Αριστομένης Κατσούλας και η Λιάνα Μερτζάνη αλλά και το Καλλιτεχνικό Στέκι Καλαμάτας, με υπεύθυνο τον Γιάννη Γκούζο, από το τμήμα γλυπτικής. Συμμετείχαν επίσης, για πρώτη φορά, νέοι καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας όπου δραστηριοποιούνται στο χώρο των τεχνών εδώ και δεκαετίες. Παρουσιάστηκαν εξαιρετικά έργα και το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες, σε μία άρτια σχεδιασμένη παρουσίαση της δουλειάς τους.
Για πολύ κόσμο οι εκδηλώσεις αποτέλεσαν την αγαπημένη καθημερινή απόδραση του

καλοκαιριού. Τη διοργάνωση ανέλαβε ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, που στηρίζει και προάγει τον πολιτισμό και την τέχνη στην περιοχή, ενώ την επιμέλεια είχε η Χριστίνα Φωτοπούλου. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Λουκία Πρεβεζάνου, αναφερόμενη στο “Open Studio” επεσήμανε πως, «Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες που πήραν μέρος και κατάφεραν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο να μείνουν στη μνήμη μας, μέσα από τα έργα τους αλλά και από την παρουσία τους. Ήταν πραγματικά μία υπέροχη εμπειρία ανταλλαγής ιδεών και εικόνων! Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που αγκάλιασε την προσπάθεια, απολαμβάνοντας καθημερινά τις εκθέσεις. Ευχαριστούμε την Χριστίνα Φωτοπούλου που μας έκανε την τιμή να μας εμπιστευθεί την υλοποίηση της ιδέας της. Η συνέχιση του εγχειρήματος είναι απολύτως βέβαιη».
Του Ηλία Γιαννόπουλου - tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα