Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 62χρονος από το μακελειό στο Κοπανάκι

Προφυλακίσθηκε ο 29χρονος τσιγγάνος για το αιματοκύλισμα
Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως ο συλληφθείς 29χρονος τσιγγάνος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Κοπανάκι το απόγευμα της Κυριακής. Ο συλληφθείς είχε οδηγηθεί ενώπιον της εισαγγελέως Κυπαρισσίας το βράδυ της Δευτέρας, απ’ όπου πήρε προθεσμία και χθες το πρωί απολογήθηκε στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας.
Ο 32χρονος αδελφός του, που επίσης κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Η κατάσταση των τραυματιών από τους πυροβολισμούς των δύο τσιγγάνων είναι σταθερή, πλην ενός 62χρονου από το Κοπανάκι, η οποία κρίνεται κρίσιμη από τους γιατρούς του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα στον πνεύμονα και σε κεντρική αρτηρία στο μηρό.
Προφυλάκιση
O δικηγόρος του 29χρονου τσιγγάνου, Δημήτρης Τσιφιλιτάκος μετά την απολογία του πελάτη του χθες σημείωσε: «Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας Κυπαρισσίας και τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας εισαγγελέως

Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε την πρόθεση να διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο, δηλαδή την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ή τις επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Ο ισχυρισμός του ότι διατελούσε υπό την επήρεια μέθης αποδεικνυόταν και από μαρτυρικές καταθέσεις. Αυτό υποστήριξε ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας και κατά την ακρόασή του και ενώπιον της κυρίας εισαγγελέως. Πλην όμως, και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο δικαστικών λειτουργούν, διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση».
Για τον 32χρονο αδελφό του, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσιφιλιτάκος επισήμανε: «Ο έτερος κατηγορούμενος φρουρείται νοσηλευόμενος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Έχει τραυματιστεί. Για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης απ’ την κυρία ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας και όταν το επιτρέψουν οι ιατροί, θα οδηγηθεί κι αυτός στην ανακρίτρια Κυπαρισσίας για ν’ απολογηθεί».
Εγκληματικότητα
Στο μεταξύ, χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, προχώρησε σε δημοσιοποίηση στοιχείων εγκληματικότητας για την ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου, απαντώντας σε δημοσιεύματα για έλλειψη αστυνόμευσης.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, όσον αφορά στις διαπραχθείσες κλοπές και απόπειρες κλοπών το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2017 έως και τις 11 Οκτωβρίου προχθές, σημειώθηκαν συνολικά 4 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής.
Επιπλέον, ανακοινώνεται ο αριθμός των κλοπών που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο (το διάστημα που έχει κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου) την τελευταία εξαετία (2012 – 2017):
2012: 17 κλοπές, 2013: 5 κλοπές. 2014: 3 κλοπές. 2015: 6 κλοπές. 2016: 4 κλοπές. 2017: 4 κλοπές.
Επιπλέον το 2017, έως και προχθές, δε διαπράχθηκαν ληστείες, ενώ κατά τα έτη 2012 έως και 2016 διαπράχθηκαν συνολικά 2 ληστείες.
Έτσι, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου επισημαίνεται ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι η ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου αστυνομεύεται επαρκώς από τα Αστυνομικά Τμήματα Τριφυλίας και Οιχαλίας και δεν καταγράφεται αύξηση της εγκληματικότητας.  Η.Γ. – Β.Β.tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα