Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Η επιστροφή Ρουσόπουλου στην πολιτική - Το Βατοπαίδι, ο Καραμανλής και ο…Αδωνις!

Ακριβώς τρία χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 2014 ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος εμφανιζόταν ξανά μετά από 6 ολόκληρα χρόνια σε κομματική εκδήλωση για τα γενέθλια της ΝΔ στην στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Είχε ανταποκριθεί σε πρόσκληση από τον Αν. Σαμαρά και τότε είχε προκαλέσει συζητήσεις για την μεγάλη επιστροφή Ο Θ. Ρουσόπουλος συνέχισε να ασχολείται με τα καθηγητικά του καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου και στις 21 Μαρτίου το τριμελές εφετείο κακουργημάτων έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Ένα θέμα το οποίο αν μη τι άλλο προκάλεσε τεράστια φθορά στην κυβέρνηση Καραμανλή. Πολιτικά πρόσωπα φυσικά δεν ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων, όμως ουσιαστικά επρόκειτο για μία απόφαση που δικαίωνε τον Κώστα Καραμανλή, τον εκλιπόντα στενό του φίλο και διευθυντή του γραφείου του Γιάννη Αγγέλου , τον Ρουσόπουλο, τον Βουλγαράκη, τον Κοντό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή δεν είχε κρύψει ποτέ του την επιθυμία να επιστρέψει στην πολιτική τουλάχιστον ως δικαιωμένος για την δριμεία

επίθεση που είχε δεχτεί από πολιτικούς αντιπάλους και ΜΜΕ, στοιχίζοντάς του τότε την θέση του στην κυβέρνηση. Τους τελευταίους μήνες υπήρχε επαφή με τους ανθρώπους του Κυριάκου Μητσοτάκη και μία πρώτη κουβέντα για την επανένταξή του στην ενεργό πολιτική έχει γίνει με όλες τις πλευρές να είναι θετικές. Ο ίδιος, πριν «σκάσει» η βόμβα του Βατοπαιδίου και μείνει εκτός της εκλογικής μάχης, είχε αρχίσει να κινείται δραστήρια στην περιφέρεια Αττικής. Σήμερα, το σενάριο αυτό έχει εγκαταλειφθεί και οι πιθανότητες να δραστηριοποιηθεί στην Β΄Αθηνών συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες χωρίς ο ίδιος να έχει αποκλείσει και την υποψηφιότητά του στην Μεσσηνία.
Το σίγουρο είναι ότι μετά και την δημόσια παραδοχή του στον ΣΚΑΙ ότι « το σκέφτεται σοβαρά» να ασχοληθεί εκ νέου με την πολιτική το νερό μπήκε στο αυλάκι. Στο εξής οι εμφανίσεις του θα είναι πιο πυκνές προκαλώντας μάλιστα και θετικές αντιδράσεις στο στενό «καραμανλικό» περιβάλλον όπως και σε ψηφοφόρους που έχουν αποστασιοποιηθεί από το 2009 και μετά.
Θετικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει όμως και στον Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος σε πρόσφατη συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή του είχε πει « αν θελήσει να κατέβει στη Β Αθηνών θα βγει χίλια τα εκατό βουλευτής» υποσχόμενος την αμέριστη στήριξή του στον Θ. Ρουσόπουλο.
Γυρίσματα των καιρών αυτά, αφού τότε που μεσουρανούσαν Καραμανλής και Ρουσόπουλος ο Γεωργιάδης βρισκόταν στο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη για το οποίο και οι δύο έλεγαν σε κάθε ευκαιρία « εμείς δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα». dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα