Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκισης για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του

Αρκετές είναι οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που απασχολούν- σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον - τις δικαστικές υπηρεσίες και τα δικαστήρια της Καλαμάτας, και δεν περιορίζονται μόνο μεταξύ ζευγαριών. Στην τελευταία συνεδρίαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας Καλαματιανός καταδικάσθηκε συνολικά σε 15 μήνες φυλάκισης για τον ξυλοδαρμό της αδελφής του. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και εξύβριση.
Χτύπησε την αδελφή του
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Ιούλιο του 2015 στην Καλαμάτα ο κατηγορούμενος επιτέθηκε στην αδελφή του, πετώντας της αρχικά μια καρέκλα. Αμέσως μετά άρχισε να τη γρονθοκοπεί και να την κλωτσά στο κεφάλι και σε διάφορα σημεία του σώματός της. Αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να χάσει τις αισθήσεις της και να πέσει στο έδαφος

τραυματισμένη. Οι γιατροί διαπίστωσαν οίδημα στο πρόσωπο, θλάσεις στον αυχένα και άλγος στο κεφάλι και στην οπίσθια θωρακική χώρα. Επίσης, της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία, καθώς την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει, ενώ την έβριζε άσχημα.
Αρνήθηκε
Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση κατά του αδελφού της και στο δικαστήριο ζήτησε την τιμωρία του. Αφορμή για το επεισόδιο, όπως εξηγήθηκε στο δικαστήριο, ήταν κάποιες κληρονομικές διαφορές.
Ο κατηγορούμενος άντρας στο δικαστήριο αρνήθηκε την εμπλοκή του στο επεισόδιο, λέγοντας ότι δε χτύπησε την αδελφή του. Μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι ο άλλος του αδελφός βιαιοπράγησε κατά της αδελφής τους και ζήτησε να τον καλέσει το δικαστήριο να καταθέσει.
Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του και τον κήρυξε ένοχο.
Ως δικηγόροι της υπόθεσης παραστάθηκαν, ως πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Σταύρος Μαργέλης και ως υπεράσπισης ο δικηγόρος Παναγιώτης Μωράγιωργας.
Βίκυ Βετουλάκη tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα