Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Τα πρώτα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους της Μεσσηνίας

Την εμφάνισή τους έκαναν χθες τα πρώτα τρακτέρ έξω από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεσσήνης. Μια εμφάνιση που σηματοδότησε τις πρώτες κινητοποιήσεις της χρονιάς και για τη Μεσσηνία, ενώ σε αυτή συμμετείχαν και αγρότες από τον Αγροτικό Σύλλογο Χανδρινού.
Όπως έκαναν γνωστό, σκοπός της χθεσινής συνάντησης ήταν να παρθούν αποφάσεις για τα μπλόκα που θα στηθούν στη Μεσσηνία, ενώ οι κινήσεις τους θα εξαρτώνται και από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, όργανο στο οποίο συμμετέχουν και αγρότες από το νομό μας.
Ο πρόεδρος του Αγροκτηντροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων της Πελοποννήσου, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε ότι υπάρχει ήδη ανταπόκριση από τους αγρότες στο κάλεσμα και σκοπός είναι την επόμενη

εβδομάδα να στηθεί το πρώτο μπλόκο.
Μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, ανέφερε ότι το κόστος παραγωγής είναι δυσβάστακτο, όπως δυσβάστακτες χαρακτήρισε και τις αυξήσεις που θα ισχύσουν σε λίγο καιρό στις ασφαλιστικές εισφορές.
Μάλιστα, μιλώντας για αυτό το ζήτημα ο πρόεδρος ανέφερε ότι το 70% των αγροτών της Πελοποννήσου είναι ανασφάλιστοι και έτσι δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία, ενώ πολλά παιδιά αυτών μένουν ανεμβολίαστα λόγω του προβλήματος. Ένα ακόμα ζήτημα που αφορά στα παιδιά των αγροτών είναι η μεταφορά τους στα σχολεία, αφού κι εκεί υπάρχει πρόβλημα.
Αναφερόμενος σε τοπικό επίπεδο ο κ. Θεοδωρακόπουλος σημείωσε ότι οι αγρότες της Μεσσήνης ζητούν την αποκατάσταση του δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ, αφού, όπως είπε, οι περσινές εργασίες δεν κάλυψαν όλο το δίκτυο, με αποτέλεσμα μόνο οι μισοί παραγωγοί να έχουν νερό για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους και έτσι πολλά χωράφια έμειναν ακαλλιέργητα.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή
Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τους αγρότες ότι τέτοια εποχή κάθε χρόνο «θυμούνται» να βγουν στο δρόμο.
Όπως, όμως, μας είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, αυτό δεν ισχύει, αφού ως Ομοσπονδία όλο το χρόνο κάνουν δράσεις αλλά και παρεμβάσεις σε διάφορα όργανα, όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ κ.λπ.
Έτσι ο παραπάνω ισχυρισμός δεν αγγίζει τους περισσότερους αγρότες.


Κώστας Αποστολόπουλος
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού, παρατήρησε ότι βρέθηκε στη Μεσσήνη προκειμένου να δείξει τη συμπαράστασή του στους αγρότες της.
Μιλώντας για τον Αγροτικό Σύλλογο που εκπροσωπεί, είπε ότι εκεί συνεχίζονται οι συσκέψεις και οι περιοδείες σε όλα τα χωριά της Πυλίας.
Επίσης, χρειάζεται αγώνας, αφού, για παράδειγμα, τα δύο τελευταία χρόνια στη Μεσσηνία συνέβησαν σοβαρές ζημιές. Οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, αλλά και η Περιφέρεια, έταξαν πολλά, αλλά όλα έμειναν στα λόγια.
Κλείνοντας κάλεσε όλους τους αγρότες της Πυλίας, στη σύσκεψη που θα γίνει την Κυριακή στις 19.30 στα γραφεία του Συλλόγου.


Δημήτρης Μπίρης
Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου της Μεσσήνης, Δημήτρης Μπίρης, ανέφερε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, αφού τα προβλήματα παραμένουν και, μάλιστα, κάθε χρόνο αυξάνονται.
Έτσι δήλωσε ότι «οι αγρότες θα είναι μια ζωή στα μπλόκα».
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα