Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Οι πρώτες αντιδράσεις από Νίκα και Λαμπρόπουλο: Ούτε καν σκέπτονται την αξιοποίηση του στρατοπέδου

Η κατάργηση του Στρατοπέδου “Παπαφλέσσα” στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων ανοίγει νέο πεδίο συζητήσεων και διαμαρτυριών στην Καλαμάτα.
Πρώτος στο χορό μπήκε ο δήμαρχος Παν. Νίκας που θέλει τα 220 στρέμματα να παραμείνουν για στρατιωτική χρήση και αποφεύγει να μπει στη συζήτηση για επενδυτική αξιοποίηση. Δεν θέλει προφανώς να εκθέσει τη Ν.Δ. που φρόντισε για την επαναλειτουργία του, ενώ ήταν γνωστό ότι οι προσανατολισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν άλλοι. Έτσι ενώ για λιμάνι και αεροδρόμιο ο δήμαρχος... κόπτεται για ΣΔΙΤ, δεν κάνει το ίδιο για το φιλέτο των 220 στρεμμάτων που μπορεί να αναδιατάξει τις επιχειρηματικές λειτουργίες της πόλης.
Στη γνωστή γραμμή του για στρατιωτικό προσανατολισμό, καθώς το έχει σαν προνομιακό χώρο πολιτικής λειτουργίας -ως πρώην υφ. Άμυνας- παραμένει ο Γιάννης Λαμπρόπουλος που αναφέρεται σε 10 λόγους, για τους οποίους το στρατόπεδο δεν πρέπει να φύγει. Εκφράζει την ελπίδα ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για πρόσφυγες ή μετανάστες και όπως φαίνεται δεν του περνάει από το μυαλό η ιδέα επιχειρηματικής αξιοποίησης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι θέσεις των βουλευτών, των κομμάτων και των διαφόρων φορέων της πόλης σε ένα διάλογο που θα δείξει αν η Καλαμάτα μπορεί να ελπίζει σε αναπτυξιακή τροχιά ή σε οικονομία βασισμένη σε κρατικές δομές. Εντύπωση πάντως προκαλεί η αμήχανη σιωπή των κυβερνητικών βουλευτών. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα