Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Στον εισαγγελέα η 44χρονη γιατρός από το κύκλωμα των φαρμάκων

Ονόματα, ημερομηνίες και… ετικέτες φαρμάκων αναζητούν οι άνδρες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ. στις σημειώσεις αλλά και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο Παγκράτι, όπου εντοπίστηκε τελικά και συνελήφθη η 44χρονη γιατρός, που έχει εμπλοκή στη σπείρα που πουλούσε αντικαρκινικά φάρμακα και αποκαλύφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.
Η γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι παθολόγος και εργαζόταν στο Λαϊκό νοσοκομείο ως βοηθός δύο ογκολόγων. Η ίδια είπε στους αστυνομικούς μία… ιστορία για να δικαιολογήσει τις παράνομες συνταγογραφήσεις που είχαν εντοπιστεί στο γραφείο της.
Φορώντας ένα καπέλο για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της, η 44χρονη

γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το πρωί της Πέμπτης.
Όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με την «Καμόρα» των πανάκριβων φαρμακευτικών σκευασμάτων και είχαν γίνει οι πρώτες συλλήψεις, η γιατρός είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της και οι αστυνομικοί δεν είχαν καταφέρει να την εντοπίσουν. Εντούτοις, όταν ηρέμησε η κατάσταση και η υπόθεση «τραβήχτηκε»- σε κάποιο βαθμό- από τα φώτα της δημοσιότητας , η ίδια, όπως επισημαίνουν ασφαλείς πηγές, επέστρεψε στο σπίτι της, θεωρώντας πως οι αστυνομικοί δεν θα υποπτεύονταν την παρουσία της εκεί. Μετά από τις τρεις κατ’ οίκον έρευνες που έκαναν με εντολή της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, την εντόπισαν τελικά μέσα στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ακολούθησαν διερεύνηση του ιατρείου που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο η γιατρός προχωρούσε σε παράνομες συνταγογραφήσεις για φάρμακα σε ασθενείς, τα οποία ωστόσο δεν έλαβαν ποτέ. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στο ιατρείο της στο Λαϊκό Νοσοκομείο πάνω από 60 παράνομες συνταγογραφήσεις, ενώ η σύλληψη της γυναίκας έγινε μετά από εντάλματα που έβγαλε η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Σημειωτέον δε ότι πριν μία εβδομάδα είχε συλληφθεί ο γιος του «αποθηκάριου» της οργάνωσης στην Κηφισιά, καθώς είχαν εντοπιστεί στο σπίτι του 16 κούτες με αναβολικά χάπια αλλά και φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία. Ο 36χρονος γιος τουΜανώλη Βαρβέρη αφέθηκε τελικά ελεύθερος καθώς υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή πως δεν είχε καμία σχέση με τη μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων.
Σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για νοθεία τροφίμων, παραβάσεις για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Εκτός όλων των άλλων, στην κατοικία επί της οδού Λύρα στην Κηφισιά εντοπίστηκαν και 270 ζαφείρια και ρουμπίνια, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν πως η σπείρα που πουλούσε αντικαρκινικά φάρμακα, «ξέπλενε» τα έσοδα που αποκόμιζε από την παράνομη δραστηριότητά της, μέσω των πολύτιμων λίθων που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ.
Στο ένα από τα δύο σπίτια που εντόπισαν οι αστυνομικοί είχαν βρεθεί και αντζέντες με ονόματα φαρμάκων, ονόματα «επαφών» αλλά και ημερομηνίες.
Οι αρχές είχαν φτάσει στα ίχνη του «παραμάγαζου» της οργάνωσης με τα αντικαρκινικά φάρμακα μέσω μίας ανώνυμης πληροφορίες που έλεγε πως ο προφυλακιστέος «αποθηκάριος» της «Καμόρα» των αντικαρκινικών φαρμάκων διέδιδε πως είχε στη διάθεσή του αναβολική χάπια. Ασφαλείς εκτιμήσεις από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την «λεπτή» υπόθεση τονίζουν πως το «παραμάγαζο» των αναβολικών συνδέεται άρρηκτα με τη μαφία που διακινούσε αντικαρκινικά φάρμακα, καθώς υπάρχουν ήδη σαφείς ενδείξεις αλλά και κοινά πρόσωπα. the toc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα