Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

«Περίπατος» της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ και στο Πανεπιστήμιο στην Καλαμάτα

Άνετη νίκη της ΠΑΣΠ στις Σχολές της Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Νίκη και στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου παρότι χάθηκαν έδρες. «Βούλιαξε»η ΔΑΠ. Προβληματισμός από την περιορισμένη συμμετοχή.
Η μεγάλη νίκη της ΠΑΣΠ αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής διαδικασίας στις σχολές της Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΠ επικράτησε με μεγάλη διαφορά στις δύο από τις τρεις σχολές, που στήθηκαν κάλπες.
Συγκεκριμένα στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) η ΠΑΣΠ έλαβε 200 ψήφους, η ΔΑΠ 45, η ΠΚΣ 33, ενώ βρέθηκαν 13 άκυρα και 2 λευκά ψηφοδέλτια.
Στη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής(ΣΤΕΓ) η ΠΑΣΠ έλαβε 167 ψήφους, η ΔΑΠ 43, η ΠΚΣ 43, ενώ βρέθηκαν 5 άκυρα και 2 λευκά

ψηφοδέλτια.
Σημειώνεται οτι στην τρίτη σχολή, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (τμήμα Λογοθεραπείας) κέρδισε η ΠΑΣΠ, καθώς η ΔΑΠ δεν κατάφερε να κατεβάσει ψηφοδέλτιο.
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Όσον αφορά στα τμήματα της Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου επίσης νικήτρια παράταξη αναδείχθηκε η ΠΑΣΠ, παρότι έχασε έδρες σε σχέση με τις εκλογές του 2017.
Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών η ΠΑΣΠ έλαβε 90 ψήφους (4 έδρες όσες και το 2017), η ΔΑΠ 63 (3 έδρες από 2 το 2017) και η ΠΚΣ 10 ψήφους (0 έδρες από 1 το 2017).
Στο Τμήμα Φιλολογίας η ΠΑΣΠ έλαβε 76 ψήφους (5 έδρες από 7 το 2017), η ΔΑΠ 12 (1 έδρα από 0 το 2017) και η ΠΚΣ 12 (1 έδρα από 0 το 2017).
Μικρή συμμετοχή
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την καθαρή νίκη της ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ και στο Πανεπιστήμιο ζήτημα άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή στις σημερινές εκλογές δεν κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, καθώς πολλοί φοιτητές των τμημάτων της Καλαμάτας δεν προσήλθαν στις κάλπες. messiniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα