Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Απολογούνται σήμερα μάνα και κόρη που έπνιξαν το βρέφος στην Πετρούπολη

19χρονη παιδοκτόνος από την Πετρούπολη:
Το θήλασε, το σκότωσε και μετά
του άφησε λουλούδια

Σε βάρος των δυο γυναικών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία
Εξηγήσεις για τη δολοφονία του παιδιού της, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, δίνει σήμερα στον ανακριτή η 19χρονη από την Πετρούπολη, η οποία όπως η ίδια έχει ομολογήσει έπνιξε το βρέφος σχεδόν αμέσως αφού το γέννησε και ενώ πρώτα το είχε θηλάσει.
Μαζί της, την πόρτα του ανακριτικού γραφείου θα περάσει και η μητέρα της 19χρονης, η οποία προανακριτικά ομολόγησε πως ήταν εκείνη που πέταξε το κορμάκι του παιδιού σε ένα κάδο απορριμάτων στη Πετρούπολη, όπου και το βρήκε ένας ρακοσυλλέκτης στις 26 Φεβρουαρίου.
Σε βάρος των δυο γυναικών, που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή ανήμερα της γιορτής της μητέρας, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Τα όσα οι δυο γυναίκες έχουν αναφέρει προανακριτικά για το πως διέπραξαν το έγκλημα πραγματικά προκαλούν σοκ. Η 19χρονη κατέθεσε πως έπνιξε το παιδί της τυλίγοντας του ένα κορδόνι γύρω από το λαιμό του και βάζοντας του χαρτιά στο στόμα. Όπως δε ανέφερε η ίδια, κατάλαβε την εγκυμοσύνη της στον 7ο μήνα της κύησής της και φοβήθηκε την αντίδραση της μητέρας της και του αδελφού της. Ακόμη, η νεαρή γυναίκα υποστήριξε πως μέχρι την ημέρα που ένιωσε τους πόνους του τοκετού η μητέρα της δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος!
Είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, η 19χρονη: «Η μητέρα μου μέχρι εκείνη την ημέρα δεν ήξερε πως ήμουν έγκυος. Όταν με έπιασαν οι πόνοι αναγκάστηκα να της το πω. Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απ´ έξω γιατί δεν χωρούσαμε. Δεν μπορούσε να δει τί γίνονταν έτσι που ήταν η πόρτα. Γέννησα. Έπλυνα το μωρό στο νιπτήρα και εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε. Μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από την μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ενέπνεε. Μου είπε (σ.σ η μητέρα της) πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα...Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα την μαμά μου να μου φέρει και άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν».
Από την πλευρά της η 64χρονη μητέρα της νεαρής παιδοκτόνου, είχε αναφέρει πως από τον Φεβρουάριο και μετά ζούσε με το φόβο μήπως πάει φυλακή η ίδια ή η κόρη της και για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς, δεν είπε ποτέ τίποτα σε κανένα. Η ίδια προανακριτικά, ομολόγησε ότι εκείνη πέταξε το παιδί της κόρης της στον κάδο απορριμάτων, καταθέτοντας χαρακτηριστικά: «Είδα μέσα το μωρό, το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά. Τρελάθηκα δεν ήξερα τί να κάνω...Ρωτούσα συνέχεια (σ.σ. την κόρη της) γιατί έβαλε το μωρό μέσα στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα πως δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, όπως σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Πάλι δεν μου απαντούσε. Μετά είδα ξανά ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου , αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω. Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα την σακούλα με το μωρό. Δεν παράχωσα την σακούλα, απλά την άφησα μέσα».
πηγή:Βασιλική Κόκκαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα