Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Άρση της βουλευτικής ασυλίας για Ν.Νικολόπουλο και Ν. Κακλαμάνη αποφάσισε η Ολομέλεια

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά για ανάρτηση πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος στην προσωπική ιστοσελίδα του και τη σελίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αποφάσισε η Ολομέλεια.
Εξέφρασα τις απόψεις μου ως πολίτης, ως βουλευτής, είπε ο κ. Νικολόπουλος και παρατήρησε ότι η άρση της ασυλίας του ανοίγει τον δρόμο για την ποινικοποίηση στο δικαίωμα λόγου και άποψης των βουλευτών.
«Αν η σημερινή διαδικασία κατατείνει στην παραπομπή μου, φοβάμαι πως όλοι σας, είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε με τις απόψεις μου, θα μετατραπείτε σε εν δυνάμει θύματα οποιουδήποτε διαφωνεί με τις απόψεις σας» ανέφερε ο βουλευτής και σημείωσε ότι ο

λόγος του δεν υποκίνησε ρατσιστικό μίσος.
Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος είπε ότι σέβεται κάθε πρόσωπο, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, αλλά διαφωνεί κάθετα με όσους θέλουν να επιβάλλουν τη δική τους αντίληψη στο σύνολο της κοινωνίας.
Ακόμη, τόνισε ότι θα τον βρίσκει αντίθετο κάθε θεωρία, η οποία αντίκειται στη χριστιανική ευαγγελική διδασκαλία, το ήθος και τις παραδόσεις του λαού και ότι θα παραμείνει υπέρμαχος του γάμου ως μυστήριο της ορθόδοξης εκκλησίας μεταξύ ανδρός και γυναικός.
Η Βουλή έκανε δεκτή την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας και του Νικήτα Κακλαμάνη για υπόθεση του Δήμου Αθηναίωνς το 2003. Την άρση της ασυλίας του, για λόγους ηθικής τάξης, ζήτησε ο ίδιος ο κ. Κακλαμάνης, επισημαίνοντας ότι η δίωξη αφορά 18 στελέχη του δήμου και το Συμβούλιο Εφετών περιμένει τι θα αποφασίσει η Βουλή ώστε η υπόθεση είτε να τεθεί στο αρχείο, είτε να πάει στην ακροαματική διαδικασία και άρα πρέπει αυτή η εκκρεμότητα να λήξει διότι ταλαιπωρεί 18 στελέχη του δήμου. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα