Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

5 φυσικά φάρμακα κατά του καρκίνου

Ο καρκίνος είναι αδιαμφισβήτητα μια ασθένεια που πλήττει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, η οποία τρομοκρατεί όσο καμία άλλη. Άλλες έρευνες υποστηρίζουν πως είναι κληρονομική, ενώ άλλες ενοχοποιούν τον σύγχρονο τρόπο διατροφής. Δυστυχώς δεν μπορούμε (ακόμα) να αλλάξουμε το DNA μας, αλλά αυτό που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε και μάλιστα αρκετά εύκολα είναι να αλλάξουμε τη διατροφή μας. Ο Ιπποκράτης άλλωστε είχε πει πως η τροφή μας πρέπει να γίνει το φάρμακο μας και το φάρμακο μας να γίνει η τροφή μας. Ας δούμε, λοιπόν, 5 πολύτιμα υλικά της φύσης, που λειτουργούν ως αντικαρκινικές τροφές…




1. Κουρκουμάς
Αν δεν έχεις ήδη ενσωματώσει το θαυματουργό αυτό μπαχαρικό στη διατροφή σου, πραγματικά χάνεις! Μία από τις σπουδαίες του ιδιότητες του είναι μάλιστα ότι καταπολεμά τον καρκίνο. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες του Κέντρου Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Τέξας, η κουρκουμίνη, η οποία είναι ουσία που περιέχει ο κουρκουμάς, έχει την ιδιότητα να «διαχωρίζει» τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά και να τα εξουδετερώνει.



2. Πράσινο τσάι
Μία κούπα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα; Έτσι φαίνεται, αφού σύμφωνα με έρευνες το αγαπημένο ρόφημα της Ασίας έχει την ικανότητα να προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων, κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου και του παχέος εντέρου. Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπίρμινγκχαμ των ΗΠΑ απέδειξε μάλιστα πως οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού προστατεύουν και από τον καρκίνο του δέρματος, χάρη στην ιδιότητά τους να «διορθώνουν» το DNA που έχει υποστεί βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.



3. Σκόρδο
Σύμφωνα με έρευνα από το τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο το σκόρδο μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ πολλές άλλες έρευνες στο παρελθόν έχουν αποδείξει πως οι πολυφαινόλες που περιέχει, έχουν την ικανότητα να αναστέλλουν την ανάπτυξη πολλών μορφών καρκίνου, όπως του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου.



4. Φρούτα και λαχανικά
Να ένας ακόμη λόγος για να καταναλώσεις όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά μπορείς μέσα στη μέρα. Τα περισσότερα και κυρίως όσα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, βοηθούν στη μείωση των επιπτώσεων των ελευθέρων ριζών και προστατεύουν από τον καρκίνο του στόματος, του λαιμού, του στομάχου και των πνευμόνων. Εξαιρετικές επιλογές λαχανικών είναι το μπρόκολο χάρη στη σουλφοραφάνη που περιέχει, το παντζάρι χάρη στην ανθοκυανίνη και η ντομάτα χάρη στο λυκοπένιο. Προσπάθησε επίσης να ενσωματώσεις και πολλά πορτοκάλια στη διατροφή σου, καθώς η βιταμίνη C και τα 170 διαφορετικά φυτοχημικά συστατικά και 60 φλαβονοειδή που περιέχει βοηθούν στην προστασία από πολλά είδη καρκίνου, όπως του μαστού, του προστάτη και του δέρματος.



5. Φυτικές ίνες
Προσπάθησε να καταναλώνεις τη συνιστώμενη ποσότητα των 18-25γρ. φυτικών ινών την ημέρα, ενσωματώνοντας βρόμη, όσπρια, φρούτα, λαχανικά αλλά και δημητριακά ολικής αλέσεως στη διατροφή σου. Ο λόγος; Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και μειώνουν, έτσι, τις τοξίνες στο σώμα οι οποίες μπορεί να προκαλούν αλλαγές στα κύτταρα και κατά συνέπεια καρκίνο, με κυριότερο εκείνον του πεπτικού συστήματος.  OliveMagazine 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα