Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

«Σαμαρικότερος» και του Σαμαρά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος

Ύμνοι του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή τα εγκαίνια μοναστηριού στη Μεσσηνία. «Έχετε αποδείξει ότι ξέρετε να θυσιάζεστε για το κοινό καλό και τη πατρίδας μας», είπε ο Χρυσόστομος στον πρώην πρωθυπουργό. Απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ. Λαμπρόπουλος από τη …φιέστα. Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.
Την «σαμαροφροσύνη» του απέδειξε και επέδειξε, για μια ακόμα φορά, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος αποθέωσε τον πρώην πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του μοναστηριού του Βουλκάνου, τα οποία πραγματοποιήθηκαν

την Κυριακή το πρωί.
Ο κ. Χρυσόστομος δεν αρκέστηκε μόνο στις ευχαριστίες προς τον Αντώνη Σαμαρά, για τη συμβολή του στην ανακαίνιση του Μοναστηριού, δεν του έφτασε που φρόντισε να «χαραχθεί» η προσφορά του πρώην πρωθυπουργού στη σχετική πλάκα στην είσοδο του Μοναστηριού, αλλά θεώρησε σκόπιμο να υμνήσει και σε πολιτικό επίπεδο τον κ. Σαμαρά λέγοντας: «Πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι έχετε κληθεί να υπηρετήσετε ένα λαό, για τον οποίο πολλές φορές, δια την υπηρεσία αυτού του λαού, απαιτούνται θυσίες. Έχετε αποδείξει ότι ξέρετε να θυσιάζεστε για το κοινό καλό και την ωφέλεια του τόπου μας και της πατρίδας μας». Με τον τρόπο αυτό ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δικαίωσε όσους του χρεώνουν ότι λειτουργεί στη Μεσσηνία ως «σαμαροφύλακας» ξεπερνώντας τα όρια του ρόλου του και της αποστολής του.
Απουσίαζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Λαμπρόπουλος
Από τα εγκαίνια του Μοναστηριού απουσίαζαν όλοι οι βουλευτές Μεσσηνίας, οι οποίοι ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα γίνει προσπάθεια να μετατραπεί η εκδήλωση σε φιέστα για τον Αντώνη Σαμαρά. Η απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σαφές μήνυμα προς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας και δείχνει τη δυσαρέσκεια για τον τρόπο που ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δίνει πολιτική χροιά σε εκδηλώσεις ακόμα και σε θρησκευτικούς χώρους.
Αισθητή, επίσης, ήταν και η απουσία του πρώην υπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με το συγκεκριμένο Μοναστήρι και ευρύτερα την περιοχή. Και η απουσία του κ. Λαμπρόπουλου αποτελεί ένα σαφές μήνυμα δυσαρέσκειας προς τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας.
Οι αναφορές του Μητροπολίτη Μεσσηνίας
Ο κ. Χρυσόστομος, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες, τους δημάρχους Μεσσήνης και Καλαμάτας σημείωσε: «Να ευχαριστήσουμε τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον κύριο Αντώνη Σαμαρά και την πρώην γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, κυρία Μενδώνη. Χωρίς τη δική τους συμβολή, το ενδιαφέρον, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες, ίσως αυτό που βλέπουμε σήμερα, ως ένα ανακαινισμένο μοναστήρι, να μην είχε επιτευχθεί. Από την πρώτη στιγμή, που ο κ. Σαμαράς ανέλαβε υπουργός Πολιτισμού, έθεσε ως σκοπό του να αποκαταστήσει τα μοναστήρια της περιοχής μας. Ενθυμείστε ότι πριν λίγο καιρό κάναμε τα εγκαίνια της ανακαινισμένης μονής της Βελανιδιάς, πέρσυσι τέτοιο καιρό εγκαινιάσαμε το Ανδρομονάστηρο και σήμερα εγκαινιάζουμε το μοναστήρι του Βουλκάνου. Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε πρόεδρε, όπως και εσάς κυρία Μενδώνη. Εύχομαι ο θεός να σας δίνει προσωπική και οικογενειακή υγεία, ευτυχία και δύναμη. Πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι έχετε κληθεί να υπηρετήσετε ένα λαό, για τον οποίο πολλές φορές, δια την υπηρεσία αυτού του λαού, απαιτούνται θυσίες. Έχετε αποδείξει ότι ξέρετε να θυσιάζεστε για το κοινό καλό και την οφέλια του τόπου μας και της πατρίδας μας».
Η δήλωση Σαμαρά
Αμέσως μετά τα εγκαίνια του Μοναστηριού ο κ. Σαμαράς δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου. Είναι τόσο μεγάλη η στιγμή που μου επιφύλαξαν, που το μόνο που έχω να πω είναι ελάχιστα λόγια. Πιστεύω πραγματικά ότι για εμάς τους Μεσσήνιους ήταν τόσο σημαντική η ανακαίνιση του μοναστηριού, που στη θέση μου, οποιοσδήποτε Μεσσήνιος και να βρισκόταν θα έκανε ακριβώς το ίδιο. Η ανάγκη να φτιαχτεί αυτό το μοναστήρι μας ακουμπάει όλους. Απλά έκανα το καθήκον μου».messiniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα