Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

2.795.000 ευρώ για νέο εξοπλισμό στο νοσοκομείο και στο Κ.Υ. Καλαμάτας

Τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στον τομέα της υγείας αποδεικνύουν στοιχεία για τη χρηματοδότηση των δομών υγείας της Καλαμάτας. Σημαντική αναβάθμιση του εξοπλισμού του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας:
Υπογράφηκε εχθές Πέμπτη 13/12/2018 από τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το ποσό των 400.000 ευρώ για την προμήθεια και αντικατάσταση 100 νέων ηλεκτρικών κλινών. Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται με πόρους από το Πρόγραμμα

Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υγείας.
Σημειώνεται επίσης ότι στο πλαίσιο της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας SIEMENS το Νοσοκομείο Καλαμάτας χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 550.000 ευρώ για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συγκροτήματος κεντρικής αποστείρωσης. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού έχουν ήδη ξεκινήσει και τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών.
Παράλληλα την Τετάρτη 12/12/2018 υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την προμήθεια 20 νέων μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, ενός βρογχοσκοπίου και ενός αρθροσκοπίου συνολικού προϋπολογισμού 520.000 ευρώ και αναμένεται η παραλαβή τους να γίνει στα τέλη του επόμενου μήνα.
Ολοκληρώθηκε, επίσης, η εκπαίδευση και τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το νέο ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα Π/Υ 270.000 ευρώ και για πρώτη φορά το Νοσοκομείο θα διαθέτει 2 ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα.
Επίσης, ολοκληρώνεται και ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση σωληνωτού ταχυδρομείου Π/Υ 90.000 ευρώ κάτι που μέχρι σήμερα δεν διέθετε το Νοσοκομείο, ενώ την επόμενη εβδομάδα κατακυρώνονται τα αποτελέσματα της τεχνικής αξιολόγησης του διαγωνισμού, που αφορά την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας συνολικού προϋπολογισμού 370.000 εύρω. Μέχρι τις 10 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
Συνολικά, όπως ενημερώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, έχουν διατεθεί συνολικά τους τελευταίους 8 μήνες 2.795.000 ευρώ. messiniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα