Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Καλαμάτα: Ακύρωση δύο πτήσεων λόγω καπνών πυρηνελαιουργείων!

Η χαμηλή ορατότητα που επικρατούσε προχθές Πέμπτη, αλλά και χθες Παρασκευή, το πρωί στην περιοχή του αεροδρομίου της Καλαμάτας απέτρεψε για δύο συνεχείς ημέρες την προσγείωση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα του αεροσκάφους που εκτελούσε το τακτικό δρομολόγιο από τη Θεσσαλονίκη.
Η μειωμένη ορατότητα, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, αποδίδεται στον συνδυασμό των πολύ μεγάλων ποσοστών υγρασίας στην περιοχή του αεροδρομίου και του αυξημένου φορτίου ρύπων στην ατμόσφαιρα, κυρίως από τον καπνό των πυρηνελαιουργείων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι καιρικές συνθήκες προχθές Πέμπτη δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος της Olympic Air να πατήσει στον διάδρομο προσγείωσης, καθώς η ορατότητα ήταν μικρότερη από το επιτρεπόμενο όριο για να είναι ασφαλής η

σχετική διαδικασία. Ετσι, παρ’ όλο που το αεροσκάφος έφθασε στην Καλαμάτα, έκανε για αρκετή ώρα διελεύσεις χωρίς όμως τελικά να μπορέσει να προσγειωθεί και υποχρεώθηκε να επιστρέψει στη βάση του.
Οι επιβάτες που ανέμεναν, ενημερώθηκαν ότι χθες Παρασκευή το πρωί η εταιρεία θα πραγματοποιούσε έκτακτο δρομολόγιο για να εξυπηρετηθούν. Ωστόσο και χθες το πρωί, οι καιρικές συνθήκες -αυξημένη υγρασία και επιβάρυνση της ατμόσφαιρας με ρύπους- απέτρεψαν για μία ακόμα φορά την προσέγγιση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο, γεγονός που προκάλεσε εντάσεις και διαμαρτυρίες από τους επιβάτες που περίμεναν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.
Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρντ, η ελάχιστη ορατότητα για ασφαλή προσγείωση ενός αεροσκάφους είναι τα 6 χιλιόμετρα, όμως -σύμφωνα, πάντα, με τις πληροφορίες που υπάρχουν- χθες το πρωί, στην περιοχή του αεροδρομίου η ορατότητα, λόγω των ειδικών συνθηκών, είχε περιοριστεί μόλις στα 2 χιλιόμετρα.
Β.Γ.Μ.  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα