Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Τραγωδία στη Θουρία με 16χρονο που σκοτώθηκε ενώ επέστρεφε στο σπίτι του από το σχολείο

Ο κόσμος ζητά να μπει τέλος στην ασυδοσία των Ρομά
Ένα ασύλληπτο παιχνίδι έστησε η μοίρα σε ένα μαθητή της Α΄ τάξης του Λυκείου Θουρίας μέρα-μεσημέρι. Μετά το πέρας των μαθημάτων επέστρεφε πεζός στο σπίτι του στην Αίπεια.
Λίγο πριν, όμως, το σούπερ μάρκετ του «Λάμπου» αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο ρεύμα προς Καλαμάτα, έχασε τον έλεγχο. Κι αφού διένυσε τρελή πορεία, ανετράπη, έχοντας όμως χτυπήσει το μαθητή.
Ο οδηγός του οχήματος, που- σύμφωνα με μάρτυρες- είναι Ρομά, βγήκε από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο και εγκατέλειψε το σημείο.
Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα και οχήματα της Πυροσβεστικής, με τους

ανθρώπους του ΕΚΑΒ να δίνουν μάχη για να κρατήσουν τον άτυχο νέο στη ζωή.
Όμως, ο 16χρονος Νικόλαος Δημόπουλος λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή στο Τμήμα Επειγόντων, με τους συγγενείς να μην μπορούν να πιστέψουν πόσο άδικα έχασαν το παιδί τους.
Να σημειωθεί πως λίγες ώρες μετά το τροχαίο εμφανίστηκε στο ΑΤ Καλαμάτας ένας Ρομά που ισχυρίστηκε πως ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, με τις αστυνομικές Αρχές να ερευνούν, πάντως, το αληθές του ισχυρισμού του.


Η κατάρα του σημείου
Να σημειωθεί ότι πριν από 11 μήνες στο σημείο είχε σκοτωθεί ένας 27χρονος από την Αιθαία. Μάλιστα, πριν σταματήσει την τρελή του πορεία ο οδηγός του χθεσινού οχήματος χτύπησε στο εικονοστάσι που έχει στηθεί εκεί.


Ο κόσμος ζητά να παρθούν μέτρα τώρα!
Στο νοσοκομείο, αλλά και στο σημείο που συνέβη το χθεσινό τροχαίο, οι συγκεντρωμένοι ήταν αγανακτισμένοι και ζητούσαν να σταματήσει, επιτέλους, η ανομία των Ρομά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, ακόμη και στο χθεσινό τροχαίο συγκεντρώθηκαν δεκάδες Ρομά προκειμένου να μάθουν τι έγινε με τον ομόφυλό τους. Πολλοί, δε, από αυτούς οδηγούσαν οχήματα χωρίς πινακίδες ή πίσω από το τιμόνι κάποιων οχημάτων βρίσκονταν παιδιά, με την Αστυνομία να μην κάνει κάτι ούτε καν εκείνη τη στιγμή.
Επίσης, σημείωσαν ότι πολλές φορές έχουν συμβεί τροχαία ατυχήματα με Ρομά, οι οποίοι είτε εξαφανίζονται είτε δηλώνουν ότι οδηγούσε άλλος το όχημα, καθώς δε διαθέτουν δίπλωμα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Αστυνομία πρέπει να βάλει σε τάξη τους Ρομά. Ας ξεκινήσει από τις καθημερινές παραβάσεις τους στον ΚΟΚ και ας συνεχίσει με τις υπόλοιπες, διότι πλέον ο κόσμος έχει-και δικαίως- εξοργιστεί.


Σήμερα η κηδεία
Τέλος να σημειωθεί, ότι η κηδεία του αδικοχαμένου Νικόλαου Δημόπουλου, θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι από το τον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Αίπειας.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα