Ο συγγενής του 21χρονου με καταγωγή από τη Ρόδο δηλώνει ότι ο έτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της φοιτήτριας ήταν «η καταστροφή του» και «τον εκμεταλλευόταν». «Ο 19χρονος ήταν η καταστροφή του! Και μετά έγινε η καταστροφή και της κοπέλας και η δική μας. Πιστεύω ότι τον Μ… τον εκμεταλλευόταν. Του ζητούσε συχνά χρήματα, του ζητούσε το σπίτι στην Λίνδο για να πηγαίνει και να κάνει ότι έκανε με τις κοπέλες του. Ο Μ… ήταν αγαθός και επιρρεπής και την πάτησε», δηλώνει συγκεκριμένα ο συγγενής του 21χρονου. 
«Τη βασάνισαν και οι δύο» 
Και ενώ οι δυο κατηγορούμενοι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους αλληλοκατηγορούνται για τον θάνατο της άτυχης Ελένης, το γεγονός ότι δεν έφερε αμυχές στα χέρια, όπως προέκυψε από το πόρισμα του ιατροδικαστή, σημαίνει ότι είναι και οι δύο συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί.
«Ο ιατροδικαστής που έχει κάνει την ιατροδικαστική έκθεση λέει ότι δεν φέρει αμυχές στους καρπούς, άρα ότι δεν είχε την δυνατότητα να αμυνθεί με τα χέρια. Άρα, κάποιος την κράταγε», αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο θείος της άτυχης Ελένης και δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιουγκής.   
«Και οι δυο δράστες είναι αυτοί που κατά συναυτουργία έκαναν τα πάντα για αν αφαιρέσουν την ζωή αυτής της κοπέλας. Και στα όσα συνέβησαν στο σπίτι με τα χτυπήματα με το σίδερο, και με την προσπάθεια να την μαχαιρώσουν και με την προσπάθεια να την στραγγαλίσουν», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο έτερος δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.
Τα τελικά αποτελέσματα του DNA που αναμένονται θα αποκαλύψουν την ακριβή συμπεριφορά των δυο νεαρών το μαρτυρικό βράδυ της δολοφονίας.