Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

4 βασικά λάθη που κάνεις όταν πλένεις ρούχα στο πλυντήριο


Νομίζεις ότι είσαι εξπέρ στα θέματα του πλυντηρίου ρούχων; Για τσέκαρε και πράξε αναλόγως:
Λάθος 1ο: Τρίβεις τον λεκέ για να βγει!
Ό,τι και αν νομίζεις, αυτό απλώς κάνει το λεκέ χειρότερο, γιατί εξαπλώνεται. Άσε που μπορεί να καταστρέψει και το ύφασμα. Καλύτερα να φερθείς με... ευαισθησία. Κατ’ αρχάς δράσε άμεσα, αν είναι δυνατόν πριν στεγνώσει. Χρησιμοποιώντας ένα νωπό λευκό πανί (ώστε να μη ξεβάφει) φρόντισε να ταμπνάρεις το λεκέ από την εξωτερική πλευρά του προς το κέντρο του, ώστε να μην εξαπλωθεί. Και μετά... βουρ στο πλυντήριο!
Λάθος 2ο: Όσο πιο άσχημος ο λεκές, τόσο περισσότερο το απορρυπαντικό
Η υπερβολική σαπουνάδα μπορεί να αφαιρεί τη βρωμιά από τα ρούχα, αλλά τη μεταφέρει σε περιοχές που ξεβγάζονται δύσκολα, όπως π.χ. στο κολάρο του πουκαμίσου. Σκέψου ότι η δουλειά μπορεί να γίνει έτσι κι αλλιώς με λίγότερη ποσότητα από την προτινόμενη. Δοκίμασέ το. Χρησιμοποίησε τη μισή ποσότητα απορρυπαντικού απ’ ό,τι συνήθως και αν δείς ότι τα ρούχα σας δεν είναι αρκετά καθαρά, σταδιακά αύξησε την ποσότητα.
Λάθος 3ο: Ξεχνάς τα φερμουάρ ανοιχτά
Τα μεταλλικά «δοντάκια» του φερμουάρ όταν είναι ανοιχτά μπορούν να κάνουν τραβήγματα στα πλεκτά και στα ευαίσθητα ρούχα.
Λάθος 4ο: Γεμίζεις υπερβολικά τον κάδο
Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα βγαίνουν πολύ ζαρωμένα, ενώ δεν καθαρίζουν αποτελεσματικά, καθότι οι λεκέδες δύσκολα απομακρύνονται. Το χειρότερο όμως είναι ότι επιβαρύνεται η λειτουργία του πλυντηρίου.    womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα