Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Τριετής φυλάκιση σε δύο Ηλείους για κλοπή 7 μανουαλίων από εκκλησίες στην Τριφυλία

Σε 3 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή, όπως και πρωτόδικα, καταδικάσθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δύο κάτοικοι από την Ηλεία για κλοπή 7 μανουαλιών από εκκλησίες στο Καλό Νερό και τη Βανάδα Τριφυλίας, τα οποία μάλιστα είχαν καταφέρει να στριμώξουν σε ένα Fiat Punto.
Ο αστυνομικός από την ΟΠΚΕ Ηλείας κατέθεσε ότι μαζί με συναδέλφους του πραγματοποιούσε ελέγχους στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου. Είδαν, λοιπόν, ένα αυτοκίνητο να έρχεται από Κυπαρισσία, αλλά μόλις αντιλήφθηκαν τον έλεγχο έστριψαν σε παράδρομο, ενώ λίγο πριν από τη θάλασσα το εγκατέλειψαν και δύο άτομα τράπηκαν σε φυγή, τα οποία όμως συνελήφθησαν.
Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αποσυναρμολογημένα τα 7 μανουάλια. Επίσης, ο αστυνομικός είπε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, που ήταν και ο οδηγός του αυτοκινήτου, παραδέχθηκε

την πράξη του αμέσως.
Απολογία
Στην εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό ο πρώτος κατηγορούμενος δεν παρευρέθη και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, όμως στο πρώτο δικαστήριο είχε παραδεχθεί την πράξη του και είχε ισχυρισθεί πως ο δεύτερος δεν είχε καμία ανάμειξη.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος κατέθεσε ότι πήγαν μαζί με τον πρώτο στην Κυπαρισσία επειδή του είχε πει ότι πρέπει να συναντηθεί με κάποιον που του χρωστούσε χρήματα και τον πήρε για παρέα. Όμως, πριν από το ραντεβού τον άφησε σε βενζινάδικο να τον περιμένει. Όταν επέστρεψε τον ρώτησε τι είναι αυτά στο αυτοκίνητο και του απάντησε ότι θα του πει αργότερα. Όταν, όμως, είδαν τους αστυνομικούς, του είπε να τρέξει και έτρεξε χωρίς να ξέρει το λόγο, ενώ το έκανε, όπως ανέφερε, επειδή τα έχασε. Μάλιστα, ζήτησε από το δικαστήριο να ελέγξουν τα μανουάλια και τις εκκλησίες για αποτυπώματά του.
Ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε και τους δύο, αναγνωρίζοντάς τους όμως ελαφρυντικά.
Β.Β. tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα