Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΥΑ Τριφυλίας: Προβλήματα δυσλειτουργίας χωρίς γενικό διευθυντή

Η απουσία γενικού διευθυντή στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας προκαλεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας τα οποία σωρευτικά καθιστούν «χαοτική» την κατάσταση του επικρατεί.
Κι όμως, η Επιχείρηση που στήθηκε σε στέρεες βάσεις και έχει δυνατότητες προοπτικής και ανάπτυξης των υπηρεσιών της, σε λειτουργικό επίπεδο βρίσκεται σε τέλμα και αυτό είναι κάτι πανθομολογούμενο.
Όσα ελέχθησαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ αποδεικνύουν περίτρανα ότι το γεγονός, το οποίο είχε προκαλέσει μύρια σχόλια αλλά και εσωπαραταξιακό «εμφύλιο» στη δημοτική Αρχή Κατσίβελα, σχετικά με την πρόσληψη γενικού διευθυντή, που όπως είναι γνωστό η διοίκηση της δημοτικής Αρχής δεν ήθελε με τίποτα και τελικά “της πέρασε”, είναι ουσιαστικά και πρακτικά η

απαρχή των σημερινών δεινών της επιχείρησης.
Το Δεκέμβριο του 2017 κι ενώ ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πρόσληψη γενικού διευθυντή στη ΔΕΥΑΤ, μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 17 του μηνός, αναφέραμε σε σχετικό ρεπορτάζ ότι, «Αγεφύρωτο είναι το χάσμα μεταξύ δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, σχετικά με τη διαδικασία προκήρυξης για πρόσληψη γενικού διευθυντή στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Τριφυλίας (ΔΕΥΑΤ), που “διχάζει” τη Συμπολίτευση» προσθέτοντας ότι αυτό έγινε πασιφανές σε εκείνη τη συνεδρίαση και τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «Βεβαίως, το τελευταίο διάστημα υφέρπει έντονη φημολογία σχετικά με τη ΔΕΥΑΤ και τη στοχοποίησή της, δικαίως ή αδίκως, από δημοτικούς συμβούλους της Συμπολίτευσης για δικούς τους λόγους, με τις εξελίξεις που συντελούνται να παίρνουν ραγδαία μορφή, να δίνουν “πατήματα” σε κάθε μία από τις διαμορφούμενες και “αντιμαχόμενες” πλευρές της Συμπολίτευσης και – για την ώρα – να έχουν άγνωστο αποτέλεσμα και συνέπειες στην ίδια τη συνοχή της Συμπολίτευσης αλλά και την προοπτική της ΔΕΥΑΤ…».
Το Γενάρη του 2018 το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, επρόκειτο να συζητήσει και λάβει απόφαση για την πρόσληψη γενικού διευθυντή. Αυτό ωστόσο δεν έγινε.
Και δεν έγινε ακριβώς επειδή μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ, από τη Συμπολίτευση του δήμου, εντελώς διαφορετικές απόψεις και συγκρουόμενες θέσεις. Η ευκαιρία για πρόσληψη γενικού διευθυντή χάθηκε τότε και μαζί της χάθηκε και η μοναδική – μέχρι εκείνη τη στιγμή – δυνατότητα για την αρτιότερη οργάνωση και άσκηση προβλεπόμενων από το νόμο αρμοδιοτήτων από το γενικό διευθυντή για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.
Η διαδικασία για την πρόσληψη γενικού διευθυντή, από την αρχή και σύμφωνα με τη νέα ισχύουσα νομοθεσία έχει ξεκινήσει και όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί τόσο το καλύτερο για την επιχείρηση, τη λειτουργία της και την προοπτική της.
Ωστόσο, υπάρχουν και απόψεις – θέσεις για πλήρη κατάργηση της ΔΕΥΑΤ και υπαγωγή της στο δήμο ως υπηρεσία του, αλλά και ως προς αυτό το ενδεχόμενο εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά και σοβαροί προβληματισμοί…  Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα