Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Επιστρέφει στη Ρόδο ο δολοφόνος της Τοπαλούδη

Η μητέρα της Τοπαλούδη κατονομάζει ενόρκως τους δύο από τους τρεις δράστες - Σοκάρει η κατάθεση της 19χρονης ΑΜΕΑ που έπεσε θύμα βιασμού από τον 23χρονο Ρομά και τον 20χρονο Αλβανό που δολοφόνησε τη φοιτήτρια στη Ρόδο
Την προφυλάκιση του 23χρονου Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της 19χρονης κοπέλας ΑΜΕΑ αποφάσισαν από κοινού η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας, την ίδια στιγμή που τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να μεταφερθεί από τις φυλακές των Γρεβενών, στη Ρόδο, ο20χρονος Αλβανός δολοφόνος της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.
Ο 23χρονος απολογήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ανακρίτρια Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 23χρονος δράστης αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες

που ασκήθηκαν σε βάρος του, ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν την εισαγγελική και ανακριτική αρχή, οι οποίες και τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.
Ο δικηγόρος του, Γιάννης Χριστοδούλου, είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στους δημοσιογράφους: “Ο ίδιος δεν αποδέχεται τις κατηγορίες οι οποίες του αποδίδονται. Αποδέχεται την παρουσία του στο χώρο αλλά λέει ότι ό,τι συνέβη, συνέβη με την κοινή γνώμη των όσων ήταν εκεί. Έγινε κάποια πράξη αλλά έγινε με κοινή συναίνεση όλων”.
Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος της 19χρονης, ο βιασμός της νεαρής κοπέλας συνεχίστηκε σε… δόσεις, με τους φερόμενους ως δράστες να επιμένουν μέχρι να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις φρικιαστικές πράξεις τους. «Ο βιασμός έγινε σε δύο διαδοχικές φάσεις. Ξεκίνησε ο Αλβανός και κατέληξε με τους δύο μαζί, γιατί τους διέκοψαν. Τότε ο Αλβανός και ο Ρομά, την πήραν, την ασφάλισαν στο αυτοκίνητο και την πήγαν σε άλλο πιο απόμακρο σημείο», αναφέρει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της 19χρονης.
Όπως προκύπτει και από την κυνική ομολογία του 23χρονου Ρομά, που σόκαρε ακόμα και τους έμπειρους αστυνομικούς, όταν περιέγραψε πως την ώρα που ο συγκατηγορούμενός του χτυπούσε με μανία την 19χρονη και ασελγούσε σε βάρος της, ο ίδιος αυνανιζόταν απολαμβάνοντας το φρικτό θέαμα!
Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του 20χρονου Αλβανού, από τις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται στη Ρόδο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη νέα αυτή υπόθεση που τον κατηγορούν, καθώς φαίνεται πως συμμετείχε και στον βιασμό της κοπέλας ΑΜΕΑ.
Σοκάρει η κατάθεση της 19χρονης
Τις δραματικές στιγμές που βίωσε στα χέρια των δολοφόνου της Ελένης Τοπαλούδη περιέγραψε στην κατάθεσή της στους αστυνομικούς η 19χρονη, που όπως έγινε γνωστό, βιάστηκε από τους κατηγορούμενος αλλά και από ένα ακόμη 23χρονο Ρομά, μόλις λίγες ώρες μετά την φρικτή κακοποίηση και δολοφονία της άτυχης Ελένης.
Στην κατάθεσή της, η άτυχη κοπέλα που έχει διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, περιέγραψε πως η βόλτα με το αυτοκίνητο μετατράπηκε σε απόλυτο εφιάλτη για την ίδια.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η 19χρονη, οι τρεις νεαροί , με το πρόσχημα μιας βόλτας την οδήγησαν στην περιοχή Ενυδρείο, όπου και την εξανάγκασαν να συνευρεθεί μαζί τους.
«Μου πρότειναν να πάμε μια βόλτα για να ακούσουμε μουσική. Όταν φτάσαμε στο Ενυδρείο, ο ένας με χτύπησε και με υποχρέωσε σε στοματικό έρωτα. Εγώ φώναζα, παρακαλούσα να με αφήσουν. Τότε με απειλές και χτυπήματα με πήραν και με κατέβασαν στην παραλία, δίπλα στις δημόσιες τουαλέτες.
Εκεί με χτυπούσαν και οι δύο, προκειμένου να συνευρεθώ μαζί τους.» Παραθέτει χαρακτηριστικά η άτυχη νεαρή.
Όπως διευκρίνισε η δικηγόρος της 19χρονης, Μαρία Κρικοπούλου, η κοπέλα δεν διατηρούσε φιλικές επαφές με τους βιαστές, γνωρίζονταν ωστόσο στο πλαίσιο της μικρής, τοπικής κοινωνίας του νησιού.

"Φίλοι δεν ήταν. Ήταν απλά γνωστοί υπήρχε μία οικειότητα μεταξύ τους σε όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας, οι οποίοι είχαν συνάντηση σε ένα συγκεκριμένο μέρος πίσω από τον Ευαγγελισμό. Ο αδερφός του Ρομά φοιτούσε στο σχολείο όπου φοιτούσε και η 19χρονη. Υπήρχε μία οικειότητα όχι εμπιστοσύνη".
Ο βιασμός του κοριτσιού, έγινε σύμφωνα με τις δηλώσεις της δικηγόρου της σε δύο φάσεις, καθώς οι δράστες διέκοψαν λόγω της ξαφνικής εμφάνισης ατόμων στο σημείο.
"Ήταν σε δύο διαδοχικές φάσεις. Ξεκίνησε ο υπήκοος Αλβανίας και κατέληξαν και οι δύο μαζί σε μία δεύτερη χρονική στιγμή γιατί η πράξη διακόπη λόγω προσέλευσης κάποιων άλλων ατόμων".
Ένορκη εξέταση της μητέρας Τοπαλούδη για τους δύο από τους τρεις δράστες
Τους δύο από τους τρεις δράστες του βιασμού και της δολοφονίας της κόρης της, αναμένεται να κατονομάσει ενόρκως η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας. Σύμφωνα με το θείο της άτυχης φοιτήτριας και δικηγόρο της οικογένειάς της, Βαγγέλη Γκιουγκή, “τις προσεχείς ημέρες, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη θα αναφερθεί σε δύο ονόματα”…
«Θα αναφερθεί στα δύο από τα τρία ονόματα των ατόμων που βίασαν την κόρη της το 2017. Της τα έχουν αναφέρει άτομα, των οποίων τα στοιχεία δεν μπορώ να αποκαλύψω. Η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας θα δώσει ένορκη κατάθεση και πιστεύουμε ότι μέχρι τότε θα έχουμε και τα αποτελέσματα από τις έρευνες που γίνονται στον υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο της Ελένης, έτσι ώστε να έχουμε όλα τα στοιχεία σχετικά με το βιασμό και τη δολοφονία της», τόνισε χαρακτηριστικά ο θείος της κοπέλας που βρέθηκε δολοφονημένη σε παραλία της Ρόδου.  protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα