Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Κοιτίδα πολιτισμού και διατήρησης της παράδοσης ο Σύλλογος Φιλοπροόδων

Κοιτίδα πολιτισμού και διατήρησης της παράδοσης είναι ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και σε θεσμό έχει, πλέον, αναχθεί η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, παρουσία πλήθους κόσμου από την ευρύτερη περιοχή!
Αυτό έγινε και προχθές το βράδυ στο κατάμεστο «Βορρέειον» Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών, όπου για πολλοστή φορά το πολυπληθές κοινό διαπίστωσε το σοβαρό έργο που παράγει ο Σύλλογος προάγοντας αξίες και υπηρετώντας ιδέες!
Την πίτα ευλόγησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, Σεραφείμ Γκόνος και ακολούθως η πρόεδρος του Συλλόγου, Βιβή Παντελάκη, μαζί με όλα μέλη του Δ.Σ. έκοψαν πίτα με ευχές για το νέο έτος. Ευχές στο διάλειμμα μεταξύ της παρουσίασης της Φιλαρμονικής και των χορευτικών έδωσε ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών, Βασίλης Παπαθεοδοσίου. Στη συνέχεια δόθηκε εξαιρετική συναυλία της Φιλαρμονικής, υπό τη διεύθυνση του aρχιμουσικού Παναγιώτη Φωτεινέα, με κάλαντα και τραγούδια και η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Άρη Θεοδωρόπουλου!
Ο κόσμος, με την παρουσία και το χειροκρότημά του, επιβράβευσε το αστείρευτο πάθος και ταλέντο των παιδιών και των ενηλίκων στη μουσική και το χορό, ενώ παράλληλα έδωσε δύναμη στα μέλη του Συλλόγου να συνεχίσουν να προσφέρουν μουσική παιδεία στις νέες και τους νέους της πόλης και να προάγουν τον πολιτισμό και την παράδοσή μας, καθώς και να φροντίζουν το πάρκο και το βυζαντινό μνημείο της Παναγίας της Βλαχέρνας.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο τονίστηκε η βούληση, μαζί με όλα τα μέλη του Συλλόγου, να συνεχίσουν παρά τις όποιες δυσκολίες το έργο τους.
Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση διακρίναμε τον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακό σύμβουλο και στέλεχος της Ν.Δ. Περικλή Μαντά, τους αντιδημάρχους Παναγιώτη Τσίγγανο και Γιάννη Κατσούλα, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Φιλιατρών Χαράλαμπο Καναλουπίτη και τον πρόεδρο της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας, Παναγιώτη Στρατικόπουλο.
Του Ηλία Γιαννόπουλου 


Πηγή:Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα