Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Την Πέμπτη το βράδυ η ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόταση μομφής από την ΝΔ

Την ερχόμενη Πέμπτη ψηφίζεται στην Ολομέλεια η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με πληροφορίες απο την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
Έτσι, η Συμφωνία θα εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας σήμερα το απόγευμα και θα ψηφιστεί αύριο επι της αρχής στην επιτροπή και Τετάρτη θα ξεκινήσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια με στόχο να ψηφιστεί την Πέμπτη.
Ωστόσο όπως υποστηρίζουν πηγές της ΝΔ στο Κοινοβούλιο θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που τους προσφέρει ο Κανονισμός προκειμένου να υπάρξει άνεση χρόνου στην Κύρωση της Συμφωνίας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Μάλιστα, ο Λευτέρης Αυγενάκης πριν απο λίγο «προειδοποίησε» την κυβέρνηση και τον

Πρόεδρο της Βουλής να μην τολμήσουν να κάνουν μια κατεπείγουσα διαδικασία και μια ψήφιση άρον αρον της Συμφωνίας. «Τις επόμενες ώρες, η Κυβέρνηση φέρνει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο».
Θυμίζουμε ότι οι Σκοπιανοί διεξήγαγαν συζήτηση στο δικό τους κοινοβούλιο που κράτησε περισσότερο από 3 ολόκληρους μήνες, εμείς γιατί τόση βιασύνη..;
Η συζήτηση για τις Πρέσπες θα πρέπει γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητά και οι περιστάσεις επιβάλλουν. Θα πρέπει να ακουστούν όλοι και όλα στη Βουλή και όλοι οι Βουλευτές να αναλάβουμε την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία. Η Συμφωνία δεν πρέπει να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα