Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Η ιστορία της Λούσι που έγινε η αιτία για να σταματήσει η πώληση ζώων στα pet shop της Βρετανίας (pics)


Η βρετανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει την πώληση σκύλων και γάτων στα εξειδικευμένα καταστήματα pet shops, σε λιγότερο από έξι μήνες, για να αποτρέψει την εκμετάλλευση και την κατάχρηση.
Ο «Νόμος της Λούσι» πέρασε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα επικυρωθεί τις επόμενες μέρες. Η απόφαση πάρθηκε μετά την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η οποία ήρθε αφότου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έγινε viral η ιστορία της Λούσι.
Το Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ διασώθηκε από puppy mill σε ηλικία πέντε ετών. Η Λούσι είχε συνοστέωση στους γοφούς (τα δύο οστά είναι αρχικά χωρισμένα και με την πάροδο του χρόνου συγχωνεύονται μέχρι του σημείου να γίνουν ένα ενιαίο οστό), καμπύλη στην σπονδυλική στήλη, αλωπεκία και επιληψία εξαιτίας της κακομεταχείρισης.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της βρισκόταν σε ένα μικρό κλουβί και γεννούσε συνεχώς.
«Ήταν σε άθλια κατάσταση», δήλωσε η Λίζα που διέσωσε τη Λούσι. «Με πολύ υπομονή και επιμονή, τα λίγα χρόνια που της είχαν απομείνει τα πέρασε χαρούμενα», συμπληρώνει.
Η Λούσι πέθανε το 2016, τρία χρόνια μετά τη διάσωσή της σε ηλικία οκτώ ετών. Από τότε η Λίζα ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια με στόχο να σταματήσουν οι πωλήσεις ζώων συντροφιάς στα pet shop της Βρετανίας και τα κατάφερε.
«Ένα χρόνο μετά το θάνατό της, ξεκινήσαμε την καμπάνια για να τιμήσουμε τη Λούσι και όλα τα σκυλιά ράτσας που είναι κρυμμένα από την κοινωνία», δηλώνει ο κτηνίατρος Μαρκ Αβραάμ, που βοήθησε στη διάσωση του Καβαλιέρ και στη διαδικτυακή καμπάνια.

Σκύλοι σαν τη Λούσι βρίσκονται φυλακισμένοι από εκτροφείς που τα έχουν από κουτάβια. Τα κουτάβια απομακρύνονται από τις μάνες τους πριν απογαλακτιστούν, σε ηλικία πέντε εβδομάδες και από τότε φυλακίζονται και ζευγαρώνουν.
«Ήταν αδύναμος»
Η Λούσι δεν είναι ο μοναδικός σκύλος που υπέφερε στα χέρια παράνομων εκτροφέων.
Μία οικογένεια από το Σάσεξ αποφάσισε να αγοράσει ένα κουτάβι Καβαπού (Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιες διασταυρωμένο με Πουντλ) και τελικά αποδείχτηκε πως εκτός από ημίαιμος ήταν και άρρωστος.
Ο Μαξ δεν μπορούσε να φάει ούτε να πιει νερό. Από τη στιγμή που πήγε στο σπίτι κοιμόταν και δεν σήκωνε ούτε το κεφάλι του. Η οικογένεια τον πήγε στον κτηνίατρο για να διαπιστώσει πως πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται congenital megaesophagus (μεγαοισοφάγος) κατά την οποία ο οισοφάγος διευρύνεται και αδυνατεί να πιέσει την τροφή στο στομάχι.


Ο Μαξ στο καρεκλάκι
Ο εκτροφέας εξαφανίστηκε και η οικογένεια δεν μπόρεσε έκτοτε να επικοινωνήσει μαζί του. Ο Μαξ ταΐζεται με φαγητό σε υγρή μορφή ενώ βρίσκεται και σε καρεκλάκι το οποίο χρησιμοποιείται για να τρώει σε όρθια θέση προκειμένου να μην δημιουργείται πρόβλημα στο πεπτικό του σύστημα.
Συλλογή φωτογραφιών










reader

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα