Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Πώς θα επιλέγονται οι σημαιοφόροι – Έρχονται αλλαγές

Αλλαγές ετοιμάζει η Νίκη Κεραμέως για τα σχολεία με μία από τις βασικότερες πρωτοβουλίες της να επικεντρώνεται στις παρελάσεις και στον τρόπο που επιλέγονται οι αριστούχοι.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα από την εφημερίδα «Παραπολιτικά», οι σημαιοφόροι δεν θα επιλέγονται από κλήρωση. Αυτό σημαίνει ότι η σημαία θα πηγαίνει στους «αριστούχους» όπως γινόταν τόσο χρόνια.
Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως στην ομιλία της εχθές (22/7) στη Βουλή στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων ανέφερε όλες τους στόχους της κυβέρνησης Μητσοτάκης.
Παρουσίασε τους έξι βασικούς στόχους που διατρέχουν οριζόντια το κυβερνητικό πρόγραμμα στην Παιδεία, με πρώτο στόχο μεγαλύτερη ελευθερία και μεγαλύτερη αυτονομία για σχολεία και πανεπιστήμια και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των εκπαιδευτικών, δεύτερο την εξωστρέφεια και ουσιαστικότερη διασύνδεση με την αγορά εργασίας, τρίτο στόχο τις ίσες ευκαιρίες για όλους, τέταρτο στόχο την αξιοποίηση των νέων δεδομένων της ψηφιακής εποχής, πέμπτον να παραδίδονται πιο ολοκληρωμένοι

πολίτες και έκτο στόχο την υιοθέτηση πολιτικών βάσει τεκμηρίωσης.
«Για να βελτιώσουμε τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, θα πρέπει να μπορούμε να τις μετρήσουμε και να τις αποτιμήσουμε. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στα οικονομικά της εκπαίδευσης, στη μελέτη δηλαδή όλων των οικονομικών πτυχών της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με έμφαση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, ώστε να έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε αποτελεσματικότερα» τόνισε η κ. Κεραμέως αναφερόμενη ιδιαιτέρως στον στόχο αυτό του προγράμματος για την Παιδεία.
Όπως ανέφερε, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια η Παιδεία επλήγη από τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, τον εξισωτισμό προς τα κάτω και τη δαιμονοποίηση της αριστείας και δεσμεύτηκε πως η πορεία αυτή θα ανασχεθεί, θα αποκατασταθούν οι αξίες της σκληρής δουλειάς, της αξιοκρατίας και της αριστείας. «Για εμάς, η αριστεία δεν είναι ρετσινιά, είναι στάση ζωής. Αριστεία είναι να προσπαθείς διαρκώς να υπερβαίνεις τον εαυτό σου, να επιδιώκεις καθημερινά να γίνεσαι καλύτερος» ανέφερε χαρακτηριστικά η αρμόδια υπουργός. aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα