Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Suzanne Eaton: Ψάχνουν για άλλες δέκα επιθέσεις του 27χρονου δράστη της Κρήτης

Το ενδεχόμενο ο 27χρονος δράστης της δολοφονίας της 60χρονης αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton στην Κρήτη να έχει προχωρήσει σε δέκα ακόμη παρόμοιες επιθέσεις εναντίον γυναικών εξετάζουν οι αρχές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Βήμα, ερευνώνται τουλάχιστον τρία περιστατικά των τελευταίων μηνών με παράσυρση τριών γυναικών πεζών που έχουν χτυπηθεί με παρόμοιο όχημα με αυτό του δράστη και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν στη μέση του δρόμου.
Μία γυναίκα πολωνικής καταγωγής που μένει μόνιμα στην Κρήτη, μια Λιθουανή και μία Ελληνίδα είχαν υποστεί χτύπημα από αυτοκίνητο και εγκατάλειψη στη μέση του δρόμου, με στελέχη της ΕΛΑΣ να ερευνούν αν αυτά τα τροχαία (με τα δύο να έχουν αναφερθεί χωρίς συμπληρωματικά στοιχεία) αφορούσαν σχέδια επίθεσης του 27χρονου που δεν ολοκληρώθηκαν.
Το κύριο στοιχείο που ωθεί την Ελληνική Αστυνομία να ερευνά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο είναι ότι ο 27χρονος είχε αφήσει το κινητό του στο σπίτι της ημέρα της

δολοφονίας της αμρικανίδας βιοολόγου, δείγμα ότι είχε προσχεδιάσει να επιτεθεί σε κάποια γυναίκα που θα έβρισκε στο δρόμο του και δεν ήθελε να υπάρχει το στίγμα του κινητού του στα σημεία της επίθεσης.
Κάτι που επιβεβαιώνει τις υποψίες των αρχών για παρόμοιες «εξορμήσεις» του δολοφόνου με στόχο ανυποψίαστες γυναίκες.
Την ίδια ώρα αποκαλύπτονται νέες λεπτομέρειες για την αστυνομική επιχείρηση που οδήγησε στην σύλληψη του δράστη.
Ο 27χρονος ήταν ο 10ος ιδιοκτήτης ΙΧ σε σύνολο 15 υπόπτων οχημάτων που είχε κινηθεί στη περιοχή Μάλεμε - Κολυμπάρι και κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τον λόγο της παρουσίας του εκεί.
Εκείνο που προκάλεσε τις μεγαλύτερες υποψίες στα στελέχη της ΕΛΑΣ είναι ο συνδυασμός των αντιφάσεων του με το ότι είχε πλύνει με επιμέλεια το πορτ παγκάζ του ΙΧ του, όπου είχε ρίξει την αμερικανίδα, χωρίς να αιτιολογεί επαρκών το λόγο που το έκανε.
Το άλλο στοιχείο που προκάλεσε εντύπωση στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ είναι ότι ο δράστης έκλεισε το κινητό του μετά το έγκλημα για αρκετές μέρες, δείγμα του ότι ίσως πίστευε πως έτσι θα εξαφάνιζε τα ίχνη του. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα