Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Τίμησαν την Παναγία τη Βλαχέρνα

Μαγευτική συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας Κυπαρισσίας και της Φιλαρμονικής Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών
Με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια τίμησαν στα Φιλιατρά, προχθές και χθες, την Παναγία τη Βλαχέρνα στο ιστορικό φερώνυμο εκκλησάκι, που είναι βυζαντινό μνημείο και στο οποίο έχουν εκτελεστεί εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης, με εγκατάσταση καινούργιο τέμπλου, ενώ γενικός καλλωπισμός έγινε στο πάρκο της Βλαχέρνας με μέριμνα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών!
Μάλιστα, το βράδυ της Δευτέρας, μετά τις θρησκευτικές τελετές, δόθηκαν συναυλία της Πολυφωνικής Χορωδίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας «Το Ηδύφωνον», υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Κωνσταντίνου Κτενά, και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων, με τη συμμετοχή και του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, Σωτήρη Αλεξόπουλου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής, Παναγιώτη

Φωτεινέα!
Το κοινό απόλαυσε το μουσικό ταξίδι χειροκροτώντας τη χορωδία από την Κυπαρισσία, καθώς και την πολύ καλή και σοβαρή δουλειά που γίνεται στη Φιλαρμονική για τη μουσική παιδεία των νέων και τη διατήρηση κι ενίσχυση της πολιτιστικής κουλτούρας των Φιλιατρών.
Νωρίτερα τελέστηκε αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ έγινε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας, την οποία κρατούσαν μέλη του συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές στολές, στους δρόμους πέριξ του Πάρκου της Βλαχέρνας συνοδεία της Φιλαρμονικής, νεαρά κορίτσια ντυμένα στα λευκά κρατώντας πανέρια με πέταλα από τριαντάφυλλα, γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές και πιστών.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, Βιβή Παντελάκη, καλωσόρισε και ευχαρίστησε όσους τίμησαν τη γιορτή του Συλλόγου, τη γιορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας και θα παρακολουθούσαν την όμορφη μουσική εκδήλωση που ακολουθούσε, αναφερόμενη στο έργο της ανάδειξης του ιστορικού ναού, καθώς και στις δράσεις κι εκδηλώσεις του Συλλόγου το προσεχές διάστημα.
Στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον πρώην ΥΦΕΘΑ και υποψήφιο βουλευτή, Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον υποψήφιο βουλευτή Μίλτο Χρυσομάλλη, τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Φιλιατρών Βασίλη Παπαθεοδοσίου, τον πρόεδρο της Δ.Κ. Φιλιατρών Χαράλαμπο Καναλουπίτη, τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Αδρακτά, Τάσο Αδρακτά και Γιώργο Ασημακόπουλο και τον τέως δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια. Χθες το πρωί τελέστηκε αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  Του Ηλία Γιαννόπουλου  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα