Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Δημήτρης Α. Δριμής: μη τήρηση διατάξεων προστασίας της δημόσιας υγείας σχετικά με την πρόσκληση της 13ης συνεδρίασης

Προς:
τους κ.κ. Πρόεδρο,
Αντιπρόεδρο και
Γραμματέα Δ.Σ.
Κυπαρισσία, Δημαρχείου 2, τ.κ. 24500
κοιν.: κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
κ. Πρόεδρε, κοι του Προεδρείου,
Με την υπ` αρίθμ. 6373/02-6-2020 πρόσκληση, μας καλέσατε σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στην Κυπαρισσία, σύμφωνα με την 163/2020 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ.
Προσκαλέσατε τους 27 δημοτικούς συμβούλους και τους 52 προέδρους των κοινοτήτων μας, όπως ορίζει ο κώδικας. Προφανώς το δήμαρχο, τον πρακτικογράφο και τον τοπικό τύπο.
Η 163/2020 εγκύκλιος του ΥΠΕΣ, κατά λέξη, αναφέρει: «δια ζώσης σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου, εφαρμογή έχουν οι εκδοθείσες υγειονομικές διατάξεις και ειδικότερα το άρθρο 12 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. Δ1α/ ΓΠ. οικ. 30612/16-05-2020 (Β’ 1869) και η παρ. 3 του άρθρου14 της κοινής υπουργικής απόφασης αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 32009/23-05-2020 (Β’ 1988), ενώ και οι συνεδριάσεις εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.»
Επειδή:
Είναι προφανές πως η αίθουσα δεν πληροί τους όρους των αναφερόμενων, στην 163/2020, υγειονομικών διατάξεων για μέτρα προστασίας σε χώρους συνάθροισης κοινού, ούτε άλλωστε υπάρχει σχετική προς τούτο έκθεση – βεβαίωση.
Ο αριθμός των προσκεκλημένων ατόμων είναι πολλαπλάσιος του επιτρεπόμενου στην αίθουσα αριθμού.
Η χώρα και οι πολίτες έδωσαν και δίνουν συντεταγμένα και με επιτυχία τη μάχη κατά της διασποράς του κορονοϊού.
Οι συμπολίτες μας, επαγγελματίες και επιχειρηματίες καλούνται να τηρήσουν και τηρούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα.
Οι ΟΤΑ είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων στους χώρους ευθύνης τους και για την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.
Πως θα ζητήσουμε από μια καφετέρια ή μια ταβέρνα να τηρήσουν αυτά που εμείς δεν τηρούμε;
Είχατε όλο το χρόνο να οργανώσετε συνεδριάσεις είτε δια ζώσης, τηρώντας τα νόμιμα, είτε με τηλεδιάσκεψη, αξιοποιώντας όπως όλοι οι δήμοι τη δωρεάν πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.
Δεν το έχετε πράξει.
Παραδειγματιστείτε από δήμους της χώρας, που βρίσκουν λύσεις στα πλαίσια των συνθηκών της περιόδου.
Εντύπωση μας προξενεί το γεγονός πως ενώ για 100 και πλέον μέρες επιλέξατε τις δια περιφοράς συνεδριάσεις λόγω κορονοϊού, ξαφνικά κάνετε στροφή 180 μοιρών και ανακαλύπτετε αυτό που δεν σας έκανε. Την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Αλλά και πάλι με τρόπο πρόχειρο και ανεύθυνο.
κ. Πρόεδρε, κοι του Προεδρείου,
Είναι καιρός να αναλάβετε τις ευθύνες του θεσμικού σας ρόλου και να ασκήσετε με σοβαρότητα τα καθήκοντά σας.
Το συμβούλιό μας οφείλει να μην παραβαίνει αλλά να σέβεται τις κείμενες διατάξεις και να μην θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Υπάρχουν, μεταξύ των κληθένων ή των οικογενειών τους και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Πρέπει να είμαστε θετικό και όχι αρνητικό παράδειγμα.
Σε ότι, τέλος, μας αφορά, δηλώνουμε ρητά πως θέλουμε να πάρουμε μέρος στη συνεδρίαση αλλά δεν μπορούμε γιατί εσείς μας εμποδίζετε, καθώς ο τρόπος και ο χώρος που επιλέξατε δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της περιόδου.
Παρακαλούμε
Να φροντίσετε για τις σύμφωνα με το νόμο και την εγκύκλιο που επικαλείστε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπως πράττουν και οι άλλοι δήμοι της χώρας.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Α. Δριμής, Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας)
Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα