Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Τριφυλία: Να πάρει πίσω χαρακτηρισμούς για συμβούλους ζητεί από τον Λεβεντάκη ο Μερκούρης

Να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς κατά των 13 δημοτικών συμβούλων που δεν συμμετείχαν στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλεί το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης.
Ζητεί δε να σεβαστεί τις διαδικασίες λειτουργίας των οργάνων, ώστε ο δήμος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημότες. Τέλος τον καλεί να δώσει απαντήσεις για μια σειρά έργων που αφορούν την περιοχή.
Χαρακτηριστικά ο κ. Μερκούρης σημειώνει: «Κύριε δήμαρχε, διάβασα την ανακοίνωση-καταγγελία σας εναντίον των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και ειλικρινά έμεινα εμβρόντητος. Κατηγορείτε δεκατρείς συμβούλους για προβοκατόρικη ενέργεια, για έλλειψη πολιτικού ήθους, για έλλειψη πολιτικής εντιμότητας και πολιτικής αξιοπρέπειας. Αυτό το καταγγέλλετε εσείς που εννέα μήνες τώρα έχετε απαξιώσει τα θεσμικά όργανα του δήμου και διαμαρτύρεστε από πάνω; Για στρεβλώσεις και αναποτελεσματικότητα του

δήμου αλλού αναζητήστε τα αίτια και όχι στους δημοτικούς συμβούλους. Από πού αντλείτε το δικαίωμα να υβρίζετε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, μάλιστα, με εκφράσεις απαράδεκτες και προσβλητικές;
Οφείλετε να ανακαλέσετε, άμεσα, αυτά που με πολιτική απρέπεια καταγγείλατε και να σεβαστείτε τις διαδικασίες λειτουργίας των οργάνων, ώστε ο δήμος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις απέναντι στους δημότες. Το Δημοτικό Συμβούλιο, εννέα μήνες, έχει σταθεί με αξιοπρέπεια και σεβασμό απέναντι στα προβλήματα του δήμου. Δεν το έχετε, δυστυχώς, αντιληφθεί.
Μας καλείτε, σήμερα, σε συνεδρίαση; Ποιους; Αυτούς που χθες αποκαλέσατε πολιτικά ανήθικους, ανέντιμους, αναξιοπρεπείς και προβοκάτορες; Προβληματίζομαι, έντονα, αν πρέπει να συμμετάσχω σε αυτή τη συνεδρίαση. Οφείλετε όμως να δώσετε πειστικές απαντήσεις: για την Ανω Πόλη Κυπαρισσίας (έξι μήνες ταλαιπωρίας), για τον βιολογικό Γαργαλιάνων, για το εμπορικό κέντρο και κολυμβητήριο Κυπαρισσίας, τα οποία τα ξεχάσατε, για τον ξενώνα Σιδηροκάστρου που εγκαταστήσατε τον εκλεκτό σας εργολάβο πριν την υπογραφή της σύμβασης (δέκα ημέρες), για τις υποχρεώσεις που έχετε προκαλέσει στο δήμο με προμηθευτές και εργολάβους, τι έχετε κάνει με τις δεξαμενές στις Βρύσες, ποια είναι η κατάσταση στο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στο Αλιμάκι και για την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου στην Ανω Πόλη (αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ποιες οι επόμενες ενέργειες)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα