Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020

ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: Αυτές είναι οι προτάσεις μας για την ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων- Έπρεπε να έχουν ληφθεί χθες!

Τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις της Μεσσηνίας μετά το lock down αποτυπώνουν ξεκάθαρα οι θέσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων του Νομού μας. “Ζήσαμε με μηδενικά έσοδα, έχουν συσσωρευτεί τεράστια προβλήματα, οι εισπρακτικές δεν σταμάτησαν να ενοχλούν”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρός της Θόδωρος Καλογερόπουλος και ο γραμματέας Γιάννης Κουφός, καταγράφεται και η δεινή κατάσταση των επαγγελματιών με τα χρέη και τις οφειλές να έχουν συσσωρευτεί τους μήνες που οι επιχειρήσεις παρέμειναν αναγκαστικά κλειστές. Στην ανακοίνωσή τους προτείνουν μια σειρά από μέτρα στήριξης που όπως λένε θα έπρεπε να έχουν ληφθεί ήδη από χθες, ώστε να δοθεί μια οικονομική ανάσα στους ίδιους και να μπορέσουν να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους. Προτείνουν να δοθεί ένα εφάπαξ ποσό 20.00 ευρώ σε όλους τους επαγγελματίες, ως κεφάλαιο επανεκκίνησης,

με περίοδο χάριτος για 5 χρόνια. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, και η προκαταβολή φόρου, και να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες που οι επιχειρήσεις τους παρέμειναν κλειστές, να ανασταλούν έως το τέλος του χρόνου οι οφειλές σε ΔΕΚΟ. Επίσης προτείνουν να πάρουν τα 800 ευρώ όλοι οι επαγγελματίες που δεν τα έλαβαν.
Αναλυτικά οι προτάσεις για την Οικονομική Ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων μετά την Υγειονομική κρίση του COVID – 19
“Το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε με μηδενικά έσοδα. Έχουν συσσωρευτεί στις επιχειρήσεις μας τεράστια προβλήματα (απλήρωτοι λογαριασμοί προς κάθε κατεύθυνση). Οι εισπρακτικές εταιρίες δεν σταμάτησαν να ενοχλούν δηλαδή (ΔΕΗ,Τράπεζες κτλ). Η επόμενη μέρα της πανδημίας μας βρίσκει μπροστά σε νέες περιπέτειες, εφόσον μετά από δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ήρθε και αυτό και κούμπωσε στην καταστροφή της επιχειρηματικότητας.
“Μπορεί τα 800 ευρώ να έδωσαν μία μικρή ανάσα, αλλά δεν τα έλαβαν όλοι οι κλάδοι και δεν καλύπτουν τα έξοδα των οικογενειών μας και των επιχειρήσεών μας. Και τώρα έρχονται τα νέα εκκαθαριστικά του 2019 όταν δεν έχει αλλάξει τίποτα στην φορολογία και οι τράπεζες μας περιμένουν στην γωνία”
Αν ήταν δυνατόν και από εχθές να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης για όλους τους επαγγελματίες.
Για τους λόγους αυτούς Ζητούμε:
– Άμεση χρηματοδότηση σε όλες τις επιχειρήσεις 20.000 ευρώ ΕΦΑΠΑΞ χωρίς προϋποθέσεις, (δηλαδή φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες), για 5 χρόνια άτοκα.
– Άμεση επανένταξη αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και προσαυξημένο 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
– Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, μηδενική καταβολή ΕΝΦΙΑ για ένα χρόνο.
– Κατάργηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος.
– Να μην καταβληθούν ασφαλιστικές εισφορές για τους μήνες που ήταν κλειστές οι επιχειρήσεις, χωρίς απώλεια συνταξιοδότησης.
– Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων και ρυθμίσεων σε όλες τις τράπεζες, για όλους, χωρίς προϋποθέσεις μέχρι τις 31/12/2020.
Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφαλαίων και τόκων.
– Αναστολή ρυθμίσεων προς τη ΔΕΗ και άλλες ΔΕΚΟ έως τις 31/12/2020.
– Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης και δέσμευσης λογαριασμών.
– Κατάργηση των δημοτικών τελών έως 31/12/2020.
–Απαλλαγή ενοικίου σε όσους μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παρέμειναν κλειστές οι επιχειρήσεις με κρατική απόφαση.
– Επέκταση τραπεζοκαθισμάτων χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση.
– Να δοθεί παράταση στον νόμο Κατσέλη με ευνοϊκούς όρους.
– Να δοθεί παράταση στην απόσυρση των ταμειακών μηχανών μέχρι 31/03/2021.
-Να δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ και στους υπόλοιπους επαγγελματίες που δεν τα έλαβαν ΆΜΕΣΑ.
-Να καταβληθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε όλους τους επαγγελματίες χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.   Μ.Π.  messinialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα