Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε αυτό το email – Μην το ανοίξετε!

Ένα νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα ως δήθεν επιστολή της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εφιστά την προσοχή των πολιτών. Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) με στόχο την εξαπάτηση και την παραπλάνηση των πολιτών. Στο email, το… ασυνάρτητο μήνυμα, το οποίο φέρει το λογότυπο της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει: «Καλημέρα και ελπίζουμε να είστε ασφαλείς αυτή τη στιγμή του COVID-19. Έχετε λάβει πρόσκληση από την ειδοποίηση στο… Η ελληνική αστυνομία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για απάτη σε τράπεζα. Ελέγξτε τα συνημμένα έγγραφα για πληροφορίες και επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας εάν είναι απαραίτητο». Μάλιστα, η δήθεν επιστολή φέρει ημερομηνία… 5 Ιουνίου 2020 και την υπογραφή του επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (01-06-2020) νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα – ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας – που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail s ), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.
Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα