Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Ο Περικλής Μαντάς για τις διαδηλώσεις

«Δύο μέρες τώρα υπερασπίζεστε, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη σπουδή τα δικαιώματα όλων αυτών των συμπολιτών μας που θέλουν να διαδηλώσουν.
Λες και διαφωνεί κάποιος με αυτό. Αλλά αναρωτιέμαι πραγματικά, για τα δικαιώματα των υπόλοιπων πολιτών σε αυτήν τη χώρα γιατί δεν δείχνετε την ίδια σπουδή;». Αυτό τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολιτικού του Γραφείου:
"Ο κ. Μαντάς υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των πολιτών, των εργαζόμενων και των επαγγελματιών στην ελεύθερη μετακίνηση και κυκλοφορία, ενώ σημείωσε ότι δημιουργείται σημαντικό πρόβλημα, τόσο οικονομικό όσο και λειτουργίας της

δημοκρατίας, όταν τα μαγαζιά εξαναγκάζονται να μένουν κλειστά ή υφίστανται ζημιές και σπασμένες βιτρίνες, λόγω των μπαχαλάκηδων και της ανομίας.
Σύμφωνα με τον βουλευτή Μεσσηνίας, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καλύπτει ένα σημαντικό νομικό κενό για τις πορείες και τις διαδηλώσεις, ενώ εξορθολογίζεται ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνται και δεν περιορίζεται κανένα απολύτως δημοκρατικό δικαίωμα. Αντίθετα, υλοποιείται η επανάσταση του λογικού και του αυτονόητου, και επιτέλους προστατεύονται όλοι όσοι θέλουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους ή να κάνουν την βόλτα τους, χωρίς να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν. Τάχθηκε ακόμα στο πλευρό των επαγγελματιών που ζουν με το διαρκή φόβο της φθοράς της περιουσίας τους, λέγοντας ότι πρέπει να μπουν κανόνες που να τους προστατεύουν αποτελεσματικά.
Ο κ. Μαντάς επίσης αναφέρθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε ιδιαίτερη δυσχερή θέση μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι νιώθει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα σημαντικό μερίδιο του αριστερού ακροατηρίου του, και γι’ αυτό σκοπίμως έρχεται στη Βουλή και δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα. Αρκεί να πούμε ότι η λέξη “χούντα” και παράγωγά της ακούστηκαν μέσα στην Ελληνική Βουλή από τα στόματα των συναδέλφων της αντιπολίτευσης εκατοντάδες φορές, ενώ επαναφέρουν τη διχαστική ρητορική, ότι όποιος έχει αντίθετη άποψη από εμάς είναι ακροδεξιός. Επιχειρούν να βάλουν στο νομοσχέδιο ένα ιδεολογικό περιτύλιγμα, προκειμένου να διασωθούν πολιτικά».
Τέλος ο κ. Μαντάς χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι όσο ήταν στην κυβέρνηση και βρισκόταν αντιμέτωπη με τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων για τις περικοπές ή των πολιτών για τις Πρέσπες, κανείς δεν έδειχνε να ενοχλείται από τα ΜΑΤ στους δρόμους, τις προληπτικές προσαγωγές ή τη χρήση χημικών".  eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα